StoryEditor
Splitvelika obnova

Na Zvončacu slave: ‘Jadran‘ će do svibnja imati natkriveni bazen, balon i uređene tribine. Posao vrijedan skoro 10 milijuna kuna dobile dvije tvrtke

Piše Ana Franić
26. siječnja 2021. - 12:00

Športsko društvo Jadran koje se u svojoj stogodišnjoj povijesti proslavilo brojnim sportskim uspjesima najkasnije će do početka svibnja konačno imati natkriveni bazen na Zvončacu i saniranu strojarnicu.

Grad Split s tvrtkama "Tromont d.o.o." i "Duol inženiring d.o.o." kao zajednicom ponuditelja zaključio je Ugovor o izvođenju radova na realizaciji projekta "Natkrivanje otvorenog bazena ŠD Jadran".

Podsjetimo, riječ je o projektu u kojem vrijednost samih radova iznosi preko 9,8 milijuna kuna s PDV-om, kojega uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta provodi Grad Split u suradnji sa Športskim društvom Jadran. Uz podršku Vlade, koja je radove na Zvončacu podržala sa 7,5 milijuna kuna, projekt bi trebao biti realiziran do početka svibnja 2021. godine.

Iz Grada objašnjavaju kako će obnova biti opsežna s obzirom na to da se bazen te prateći sportski i tehnički sadržaji nisu temeljitije obnavljani od 1981. godine, odnosno od 1991. kada su dograđene tribine i hotel, ali ističu kako neće biti promjene gabarite i namjene građevine. 

Planirani radovi obuhvaćaju natkrivanje velikog bazena s dijelom okolnog platoa te tri reda tribina i to samonosivim balonom te kompletnu sanaciju i modernizaciju strojarnice, koji će, uz minimalan utjecaj na postojeću građevinu osigurati racionalno i učinkovito korištenje sportskih sadržaja tijekom cijele godine.

Obnovit će se instalacije grijanja i hlađenja te sustavi ventilacije i elektroinstalacija, kao i vode i kanalizacije.

- "Jadranove" će plivače i vaterpoliste, kao i građane, koji će također uživati mogućnost korištenja plivališta, sigurno veseliti i vijest da će se zbog zimskog režima korištenja, sustav dograditi s mogućnošću grijanja vode, poručili su iz Ureda Grada. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 01:27