StoryEditorOCM
Splituskoro otvaranje

Na vrhu Dalmatia Towera zavijorila se američka zastava: ‘To je čin prijateljstva i povjerenja‘

Piše Split SD
27. lipnja 2023. - 17:58

Westgate grupa, investitor Dalmatia Towera u Splitu, na vrhu najvišeg nebodera u Hrvatskoj istaknula je zastavu SAD-a. Riječ je o obilježavanju američkog Dana nezavisnosti koji se slavi 4. srpnja te je tom prigodom običaj zastavu izvjesiti u tjednu uoči praznika.

Inače, Dan nezavisnosti najveći je državni praznik u SAD-u kojim se slavi donošenje Američke deklaracije o neovisnosti iz 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije. Tim danom slavi se povijest, tradicije i politička tradicija SAD-a.

O svemu se oglasio Josip Komar, predstavnik investitora Westgate grupe, koji je tijekom utorka sudjelovao na svečanom prijemu povodom Dana nezavisnosti na nosaču aviona USS Gerald R. Fordu.

Ponos američke mornarice dugačak je više od 330 metara, a visok 76 metara. Nazvan je po 38. predsjedniku SAD-a Geraldu Fordu, a u ponedjeljak je uplovio u splitsku luku

“Iznimno smo ponosni što na ovaj način možemo istaknuti dobre temelje prijateljstva, geopolitičkih i strateških veza između SAD-a i Hrvatske. Dvije države povezane su ekonomski, politički i turistički. Osim toga, u našem Dalmatia Toweru poslovat će i prvi AC Hotel u Hrvatskoj, a koji je dio najprestižnijeg svjetskog lanca Marriott sa sjedištem u SAD-u. Osim toga uvijek ćemo biti zahvalni veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj koje nam je od prvog dana pružalo nesebičnu podršku u realizaciji projekta. Obilježavanje i podrška Dana nezavisnosti najmanji je prijateljski čin kojeg možemo napraviti”, istaknuo je Josip Komar.

Podsjetimo, projekt Dalmatia Tower kreditiran je sredstvima HBOR-a, a tijekom gradnje u više ga je navrata posjetio bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst, a podršku je dolaskom na vrh tornja svojevremeno izrazio i Mark Fleming, aktualni otpravnik poslova američkog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Otvaranje nebodera i hotela očekuje se uskoro.

image
Westgate Grupa
image
Westgate Grupa
image
Westgate Grupa
image
Westgate Grupa
image
Westgate Grupa
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 15:42