StoryEditor
Split'stanje je zadovoljavajuće'

Na terenu s policijom uoči utakmice: 'Bilo je i novih privođenja. Indikativno je velik broj neorganiziranih dolazaka mađarskih navijača'

Piše A. Franić, G. Radanović
10. listopada 2019. - 15:41
ugrina

Nekoliko sati uoči utakmice naša novinarka je od policije na terenu dobila posljednje informacije o stanju sigurnosti u gradu te mjerama koje poduzimaju kako bi se susret reprezentacija Hrvatske i Mađarske odvio bez većih incidentata.

Paško Ugrina, voditelj Operativno komunikacijskog centra PU kazao je da je stanje javnog reda i mira zadovoljaće, sukladno planu i procjeni Policijske uprave.

-  Ne bilježimo sigurnosno interesantna događanja niti sukobe navijačkih sukoba. Indikativno je velik broj neorganiziranih dolazaka mađarskih navijača na naše područje koji su smješteni u u Fan zoni kraj Spaladium arene - na uvodu je obavijestio novinare Ugrina.

Trenutno je pred Spaladium arenom okupljeno oko šest stotina gostiju iz Mađarske koji su došlo bodriti svoju reprezentaciju.

Voditelj osiguranja na Poljudu: Prikupljamo sigurnosna saznanja s više razina. Svaku pretpostavljenu ugrozu pravovremeno smo spriječili

Ugrina je dodao da očekuju kako će se takvo "zadovoljavajuće" stanje nastaviti do početka utakmice, a o mogućim navijačkim tučama i neredima - nema dojava.

- Sukladno procjeni rizika usmjeravamo se mjerama prevencije prema mjestima i osobama za koje smatramo da bi mogle biti indikativne. Osim onoga što je javnosti vidljivo, postoji i dio aktivnosti koji je manje vidljiv. Među nama su ljudi koji poznaju navijački milje i njihova ponašanja. Sve se odvija sukladno planu - dodao je Ugrina.

 

Na pitanje novinara je li policija pretjerala u sigurnosnim mjerama, pozivajući se na transparent u Dubrovačkoj ulici s porukom: “Čega se bojite?”, Ugrina je odgovorio da policija nije pretjerala u sigurnosnim mjerama i kazao kako ne zna na koga se taj transparent odnosi.

- Sve što radimo je za sigurnost građana Splita i posjetitelja ove nogometne utakmice i mislim da u ovom trenutku imamo podršku šire javnosti za našu nazočnost u gradu - kratko je kazao voditelj Operativno komunikacijskog centra PU.

Dodao je da nakon objavljene brojke od 24 privedena bilježe i nova privođenja, ali napominje da je riječ o minimalnim brojkama u odnosu na ukupna događanja.

- Tijekom jutra su dvije ili tri osobe dovedene i prekršajna obrada je u tijeku. Nema ozlijeđenih, nema razbijanja, nema devastiranja imovine, ozljeđivanja mađarskih navijača…

Dapače, od njih primamo pohvale na našu organiziranost i njihov prihvat, mogućnost da s nama komuniciraju te da imaju siguran parking za svoja vozila - kazao je Ugrina te naglasio i odgovornost organizatora ove utakmice što se tiče sigurnosti na stadionu. Dodao je da ne vidi nikakvu mogućnost iznenađenja te da je stanje na stadionu u potpunosti sigurno. 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 07:21