StoryEditor
SplitNA ULAZU

Na splitskom helidromu u tijeku radovi na postavljanju spomen-ploče: stigao najkvalitetniji brački kamen težak dvije i pol tone

Piše Split SD
23. rujna 2022. - 17:30

Suradnjom KBC-a Split, uprave "Jadrankamena" i Klesarske škole Pučišća započeli su pripremni građevinski radovi za postavljanje spomen-ploče na helidromu u spomen ranjenim braniteljima, posadama helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i zdravstvenim djelatnicima.

Na pripremljenom zemljištu na ulazu u helidrom postavljen je dvije i pol tone težak najkvalitetniji brački kamen ubran u kamenolomu Jadrankamena u uvali Veselje po kojoj je kamen i dobio ime.

image
Joško Kalilić

Na ugrađenoj kamenoj gromadi pričvršćena je spomen-ploča također od kamena "Veselje" sa slovima koja su isklesali učenici Klesarske škole Pučišća pod nadzorom svojih profesora. Kamen je donirala uprava Jadrankamena, a svi radovi i dizajn na ploči također su obavljeni dobrovoljno.

image
Joško Kalilić

Svečano otkrivanje spomen-ploče obavit će se u nazočnosti brojnih uzvanika 8. listopada 2022. na dan kada je prije 30 godina helidrom KBC Split svečano otvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2022 17:30