StoryEditorOCM
SplitPROMOCIJE

Na splitskom Filozofskom fakultetu predstavljaju se dvije zanimljive knjige. Večeras je promocija prve, navratite...

Piše Split SD
23. svibnja 2023. - 11:47

Na Filozofskom fakultetu u Splitu večeras u 19 sati održat će se promocija knjige "Vinjeta za zavičaj" (2022.) posvećena Josipu Pupačiću u povodu 50-e godišnjice smrti, a objavljena je ove godine.

Urednice su Tea-Tereza Vidović Schreiber i Ivana Odža, izdavač je Filozofski fakultet u Splitu, a tiskala je tvrtka "Redak".

Moderatorica je prof. Sanja Balić, a nastupit će Mijo Odža na gitari, solistica Marcielo Gavran (iz Perua) i Luca Majić na mandolini. Knjigu će predstaviti doc. dr. sc. Lucijana Armanda Šundov i prof. Ivica Šušić.

Čitat će se Pupačićeve pjesme i pjesme autora Šušića motivirane njegovom poezijom.

Također će se prof. Šušić osvrnuti na svoj rad iz monografije i reći par riječi o književnom utjecaju Josipa Pupačića na njegovo stvaralaštvo i prepoznatljivost Josipa Pupačića u suvremenom nastavnom procesu.

Na Filozofskom fakultetu sprema se još jedna promocija, i to u četvrtak, 25. svibnja, u 18 sati. Riječ je o knjizi "Priče koje nisu htjele zaspati" koja je u Godini čitanja, proglašena i preporučena prema ocjenama knjižničara među 50 najboljih knjiga za čitanje u Republici Hrvatskoj.

Autori su doc. dr. sc. Branimir Mendeš i doc. dr. sc. Tea-Tereza Vidović Schreiber. Moderirat će prof. Sanja Balić, dok će je predstaviti izv. prof. dr. sc. Jadranka Nemeth Jajić.

Priče čitaju studentice druge godine s Odsjeka za rani i predškolski odgoj, glumica Silvana Stanić i Rafaela Mari Schreiber, učenica 3. razreda OŠ Trstenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:19