StoryEditor
Splitod rive do ledine

Na mjestu gdje je godinama stajao najpoznatiji ilegalni objekt u ovom dijelu svemira ostali su tek kablovi i cijevi. A gdje je nestao kiosk? Našli smo ga na splitskoj periferiji

Piše D.B.
8. listopada 2021. - 11:13

Ima ih koji su mirnije prihvatili rušenje kuće nego je obitelj Alujević podnijela ovotjedno uklanjanje ilegalnog kioska. Cijela obitelj bila je zabarakadirana u kiosku okruženom s četiri vozila i tako su dočekali dogradonačelnika Bojana Ivoševića i svu silu interventivnih službi... Njihova nevjesta je našoj kolegici Gabrijeli Radanović ispričala kako im je ta sladoledarnica izvor prihoda od kojeg svi žive.

Ništa nije pomoglo. Obitelj je privedena, a trafika je "pala". Na mjestu gdje je nekada stajala i, prema Ivoševićim riječima, godinama sprječavala završetak tog dijela Rive sada nema ničega. Tek par kablova i cijevi strše iz asfalta kao uspomena na kiosk u kojem su Alujevići prodavali sladoled.

A gdje je završio kiosk? Eno smo ga pronašli na Dračevcu, na ledini gdje završe neregistrirani automobili i olupine s javnih površina.

Kako nas je izvijestio Goran Dlaka, voditelja Odsjeka za redarstvo Grada Splita, kiosci s Istočne obale nisu vlasništvo Grada, pa tako ni kiosk obitelji Alujević

- Kiosci se odlažu na ograđeni i čuvani plato na Dračevcu, a stranka ima mogućnost preuzimanja istog uz naknadu troškova uklanjanja - kazao nam je Dlaka.

image
Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2022 21:46