StoryEditorOCM
SplitSigurnosne mjere

Na Marjanu dežura policija: 'Dosta je anarhije, sankcionirat će se svatko tko kroči na područje gdje se sijeku stabla'; Doznali smo i kolika je kazna za ulazak u zabranjenu zonu

6. ožujka 2019. - 14:36

Na Marjanu dežura policija koja će kažnjavati građane ako stupe u ograđenu zonu gdje tvrtka  “Matima project” sječe stabla. Trenutno se radovi izvode na području od Instituta do Bena.

- Na lokaciju gdje se izvode radovi zabranjeno je pristupiti. Međutim, do sada je vladala anarhija. Stalno sam se brinuo da se kome što ne dogodi. Od sad neće više biti tako. Prijave policiji protiv nepoznatog počinitelja u ovakvim slučajevima nisu učinkovite. Na terenu je policija, ne u ophodnji, nego doslovno na terenu. Koga ulove dobit će mandatnu kaznu na licu mjesta. - kazao nam je Koordinator Kriznog stožera za Marjan Nenad Ružić.

Kaciga glavu čuva! Zašto je onda radnici koji sijeku i izvlače zaražene borove s Marjana ne nose?

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske doznajemo kako kazna za ulaz na ograđeno radilište na Marjanu iznosi 500 kuna.

- Pozivamo građane da poštuju privremene mjere zabrane kretanja, nije nam primarni cilj da kažnjavamo, ovo je radi njihove sigurnosti. Novčana kazna će se izricati kao krajnja mjera, samo u slučaju ako se netko zaista ogluši na znakove zabrane, upozorenja djelatnika na terenu i policije, te bude dovodio u pitanje svoju sigurnost, imovinu i živote drugih. Ali, apeliramo na građane da se strpe i hodaju po drugim dijelovima Marjana. - kaže Ana Čepić iz splitske policije.

Kako bilo, pojačane mjere zabrane pristupa u zonu radova donijet će više sigurnosti građanima, dok će na društvenim mrežama i po medijima biti manje vidljivo kako se izvode šumarski radovi na Marjanu, negoli ovih dana kad su objavljivane snimke koje su građani snimili sa mobitelima. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 09:06