StoryEditorOCM
SplitKOD SALEZIJANACA

Na Kmanu završio ljetni oratorij za osnovnoškolce: sudjelovalo je oko 200 učenika s kojima je radilo 50 animatora koji su se odlično zabavljali

Piše Ivan Ugrin
14. srpnja 2022. - 17:20

Zahvalnim misnim slavljem i zabavom u dvorištu župne crkve na Kmanu završen je ovogodišnji ljetni oratorij za starije osnovnoškolce.

Višednevni oratorij vodio je salezijanac don Sanjin Jurić, koji je proslavio i misu te održao propovijed, pozivajući mlade da u svom životu nastave živjeti ono što su vježbali na oratoriju, da budu vjerni Bogu i svjesni da je on uvijek s njima, u skladu s geslom oratorija: "Ne bojte se, ja sam s vama!"

Na oratoriju je sudjelovalo dvjestotinjak dječaka i djevojčica, a s njima je radilo pedesetak animatora, koji su posvetili svoje vrijeme kako bi im pomagali u izvršavanju svakodnevnih zadataka.

image
Ivan Ugrin

A bilo je različitih igara i natjecanja, kvizova znanja, a kao i svake godine najzanimljivija je bila potraga za blagom koje su sudionici oratorija tražili po cijelom gradu. Jedan dan bio je posvećen samo kupanju, kad su se svi prebacili katamaranom na Brač i uživali na plaži kod Sutivana.

Poslije završne mise u dvorištu su oratorijanci zajedno sa svojim roditeljima sudjelovali u zabavi, bilo je tu i pjesme i plesa, i navijačkog skandiranja, a svi su se nazočni mogli zasladiti slasticama koje su priredile vrijedne mame. Zabava je potrajala do kasnih sati, a roditelji su bili oduševljeni što su njihova djeca ugodno i korisno provela nekoliko ljetnih dana.

image
Ivan Ugrin
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 12:07