StoryEditorOCM
SplitOVO NIsu ISTINe

Na Ježincu i danas ‘bussines as usual‘: investitora boli briga što nema dozvolu, teška mehanizacija radi punom parom

Piše Sandi Vidulić
13. listopada 2021. - 16:13

Kako doznajemo od Stipe Mušure, v.d. ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, stanje na Kašjunima nakon policijske intervencije na Meštrovićevu šetalištu 55 u srijedu se smirilo.

– Ništa se ne događa na terenu i ostavlja se dojam da nikoga nema u kući. Promijenile su se okolnosti, ne znam koliko je vlasnicima pametno da se upuštaju u bilo koje radnje. Prekršajni sud i policija nisu nas dalje kontaktirali, ali, koliko mi je poznato, uzeli su predmete u obradu i to ide svojim tijekom – rekao nam je Mušura.

S druge strane, u uvali Ježinac, stanje je, što se veli, "business as usual". Radovi se odvijaju unatoč tome što je Javna ustanova, kako je za medije izjavio Stipe Mušura, podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu protiv investitorice Tereze Žderić zbog nedopuštenih zahvata u zaštićenom području prirode, kao i unatoč tome što Županija nije izdala dopuštenje za izvođenje radova.

Graditelje ne zabrinjava ni to što Javna ustanova najavljuje da će dovesti građevinsku inspekciju i inspekciju zaštite prirode da ponovno pogledaju što se zbiva i pregledaju dokumentaciju.

– Investitor je doveo svoju mehanizaciju, ima miješalice, jučer su punom snagom radili velike građevinske zahvate. Nama su dva čuvara prirode oboljela od COVID-a 19 pa je sada samo jedan na terenu – objašnjava v.d. ravnatelja.

Kako se može vidjeti iz priloženih fotografija, dok se čeka postupanje inspekcija i Općinskog državnog odvjetništva, betonski zidovi na parceli sve su veći i sad već rastu u nekoliko redova.

image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 20:31