StoryEditor
SplitIoT DAN

Na FESB-u se organizira manifestacija popularizacije znanosti za mlade: očekuje vas bogat program iz područja Interneta stvari, a prijave su u tijeku

Piše A.F.
23. lipnja 2022. - 18:05

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) od 5. do 8. srpnja 2022. održat će se sedma po redu Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - "SpliTech 2022.".

Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID-a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

U suorganizaciji s ICT županijom, prvog dana konferencije 5. srpnja 2022, u prostorijama PICS@FESB, održat će se besplatna jednodnevna manifestacija popularizacije znanosti za mlade - IoT dan.

image
SpliTech konferencija - IoT dan

- Ovogodišnji IoT dan nastavak je dobre prakse koju provodimo od 2019. godine. Prošle godine smo uspješno proveli hibridni event sa ograničenim brojem posjetitelja, a događaj se prenosio i putem web streaminga. Važnost samog događaja na popularizaciju znanosti prepoznala je i ICT Županija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koji su nas podržali u provedbi prošlogodišnjeg IoT dana.

Ove godine smo u povoljnijim okolnostima, stoga je i program bogatiji, te smo u mogućnosti ponuditi i više tematskih radionica, i predstavnika relevantnih firmi. S obzirom na prošlogodišnji interes i rastuću popularnost IoT – a, očekujemo velik odaziv od strane učenika i studenata, ali i svih ostalih koje privlače pametne tehnologije. Naravno, kao i prethodnih godina, uz radionice i predavanja, osigurali smo i zanimljiv društveni program tijekom trajanja IoT dana - kazao je izv. prof. dr. sc. Toni Perković, voditelj projekta. 

image

Voditelj projekta Toni Perković

SpliTech konferencija - IoT dan

Program IoT dana će obuhvatiti radionice, prezentacije IoT tvrtki, startupova, susret studenata, znanstvenika te svih geekova i zaljubljenika u IoT kako bi podijelili svoje znanje, iskustvo i viziju o tehnologiji, rješenjima i poslovnim prilikama.

Studenti će imati i priliku upoznati potencijalne poslodavce i prezentirati se kroz kratke neformalne sastanke (tzv. Career Speed Dating) što je izvrsna prilika za budući profesionalni razvoj.

Održati će se šest praktičnih radionica, a teme su osnove dubokog učenja, IoT – od senzora do oblaka, primjene Blockchaina i DLTa u IoT-u, Napravi svoju antenu u par sati, PBC - dizajn i razvoj te Data logger za industrijska okruženja. 

Za prisustvovanje na radionicama prethodno iskustvo i predznanje nisu potrebni. Ciljana skupina su učenici završnih godina srednjih škola i studenti, a dobrodošli su svi željni novih znanja i vještina iz područja IoT-a. 

image
SpliTech konferencija - IoT dan

Prezentacije tvrtki, kao i career speed dating su otvorene za sve posjetitelje dok je broj sudionika po radionici je ograničen. Više informacija o samom događaju, kao i načinu prijave za pojedinu radionicu, dostupno je na web stranici: https://iotday.splitech.org/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2022 18:13