StoryEditor
SplitOVO NISU ISTINE

Na Plakaluši opet nema vode! To je postalo toliko učestalo da stanari za osobe koje su otišle ‘vanka škvare‘, kažu: Puka si ka cijev u Krstulovićevoj!

Piše Gabrijela Radanović i Matea Roglić
9. listopada 2020. - 10:31
Duje Klarić/Cropix

Stanovnici Plakaluše opet ostali bez vode, drugi put u nepuna dva mjeseca pukla je cijev na istočnom djelu Ulice Vojka Krstulovića, u blizini raskrižja s Dubrovačkom ulicom.

Kako navode iz "Vodovoda i kanalizacije", suhih špina ostali su potrošači u Krstulovićevoj ulici te dijelu Uskočke ulice i Dubrovačke, na brojevima 3 i 5.

- Radi puknuća vodoopskrbnog cjevovoda došlo do prekida vodoopskrbe. Cisterna s pitkom vodom bit će postavljena u Ulici Vojka Krstulovića kod mjesta kvara. Radnici ViK-a su na terenu - obavijestili su nas iz te komunalne tvrtke. Otklanjanje kvara i ponovna uspostava vodoopskrbe očekuje se do 12:00 sati.

image
Duje Klarić/Cropix

Na Plakaluši toliko često pucaju vodovodne cijevi, da ja jedan od stanar kazao da će im nestanci vode biti nova mjerna jedinica za vrijeme.

- Na Plakaluši ćemo vrime mirit po nestancima vode. Znaš kad je ono lani pukla cijev treći put, sigurno nije bija peti jer san između petoga i šestoga puknuća ima rođendan - napisao je jedan od stanara, da se umjesto plakanja zbog ponovnog nestanka vode, barem nasmiju na svoj račun.

image
Duje Klarić/Cropix

Zapravi, na Plakaluši toliko često dolazi do puknuća cijevi da je interna uzrečica stanovnika tog dijela Plakaluše, za nekog tko je otiša "vanka škvare": "Puka si ka cijev u Krstulovićevoj".

Ivan Perić, ViK-ov tehnički direktor, otišao je na teren i rekao kako upravo rade na sanaciji.

- Rekonstrukcija je u tijeku. Dobili smo potrebne financije, napravili smo detaljan plan i radovi su krenuli punom parom. Stvarno je vrijeme da ovaj problem saniramo jednom za svagda- zaključio je Perić.

KRONOLOGIJA SUŠE


24. 3. 2014. - cijev u Krstulovićevoj pukla je dvaput u istom danu

2. 9. 2015. - novi raspad sistema, samo 80 metara zapadnije

11. 9. 2018. - 'havarija' cjevovoda kod raskrižja s Uskočkom ulicom

18. 8. 2020. - stanovnici Plakaluše bez vode dvaput u tri dana

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

03. prosinac 2020 11:46