StoryEditor
Splitmodernizacija

Na četiri nove lokacije u Splitu danas su postavljeni pametni spremnici za odlaganje miješanog otpada, evo gdje se nalaze

Piše PSD
26. veljače 2021. - 15:41
Postavljeni novi pametni spremnici za odlaganje miješanog otpadaČistoća Split

Na četiri nove lokacije u Splitu danas su postavljeni pametni spremnici za odlaganje miješanog otpada (Big Belly model).

Nove lokacije pametnih spremnika su kod zgrade Gradske uprave, u Marmontovoj ulici, u blizini Turističke palače te Trajektne luke, a od ranije navedeni spremnici nalaze se na Rivi i kod Galerije umjetnina. 

- Navedeni spremnici za miješani otpad posjeduju ugrađenu prešu na solarni pogon. Ugrađena preša stješnjava otpad zbog čega može zamijeniti znatan broj klasičnih koševa koji se koriste na javnim površinama. Ugrađeni senzori mjere popunjenost i povezani su sa sustavom notifikacije. Sam dojavljuje putem mobilne aplikacije i e-mail poruke kada je pun. Zahvaljujući posebnom dizajnu otvora onemogućen je fizički pristup ubačenom otpadu, objašnjavaju iz "Čistoće".

Dodaju kako spremnik u Marmontovoj ulici posjeduje audio modul, pri ubacivanju otpada korisnik dobiva govornu poruku, a u planu je postavljanje dodatnih pametnih spremnika u centru grada. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2021 10:34