Splitsnašli se

Mukte ljetovanje ispred splitske psihijatrije: imamo nove fotografije kampera koji su se 'ulogorili' na bolničkom parkingu, komunalci, dobro proučite koliko su mjesta zauzeli!

Piše Gordan Zubčić
26. kolovoz 2019. - 09:54
received_399830017570212

Svaki naš tekst o inozemnim kamperima koji ljetuju na splitskim parkiralištima izazove niz reakcija naših čitatelja, počesto i onih u kojima nas prozivaju da napadamo turiste koji legalno koriste dostupne javne površine za smještaj svojih vozila.

Tako je bilo i nakon nedavne priče o kombijima različitih nacionalnih oznaka koji su se "ulogorili" na parkiralištu s južne strane glavne bolničke zgrade na Firulama, pod prozorima Klinike za psihijatriju.

Ovo je stvarno slučaj za psihijatre: turisti kampiraju pred Klinikom za psihijatriju splitskog KBC-a, a nitko im ništa ne može! Bezobrazno su se raskomotili, iznose ležaljke i suncobrane, a liječnici i pacijenti uzalud 'ispaljuju'

Čitajući između redaka, rekli bismo da su se neki kritičari pretvorili u svojevrsne branitelje takvog ljetnog odmora, ne razmišljajući o ključnom pitanju – bi li kamperi s KBC-ova parkirališta na isti način ostavili svoje vozilo u krugu Sveučilišne bolnice u Parizu, udaljene nepuni kilometar od katedrale Notre-Dame, ili pred bolnicom San Giovanni, koja se nalazi na 15-ak minuta hoda od svjetski poznatog rimskog Koloseja?

Sigurni smo da bi se tamošnji gradski redari u "roku keks" stvorili ispred kampera koji bi pokušali takvo što, pa makar im naruku išla i nemoć kakvu su pokazali bolnički i komunalni čelnici pod Marjanom, opravdavajući se da "kombiji na Firulama ne zauzimaju više od jednog parkirališnog mjesta" te da "njihovi korisnici ne uzurpiraju javnu površinu stolovima, sjedalicama i ostalom uobičajenom opremom".

No, fotografija koja je jučer stigla na adresu naše redakcije od još jednog revnog čitatelja potpuno razotkriva spomenuta obrazloženja, ali i rupe u propisima koje turisti, očito dobro potkovani, itekako koriste.

Snimljeni kamperi, talijanskih i francuskih "tablica", lijepo su se raširili upravo po južnom bolničkom parkiralištu na Firulama, jer dva vozila u "zbroju" zauzimaju – tri mjesta za vozila.

– Znaju oni i roštiljati ispred kombija, pa ne treba biti puno pametan da bi se zaključilo koliko zapravo mjesta zauzimaju – piše naš sugrađanin u svojoj poruci.

Ako na takav način guštaju u bolničkom dvorištu, i to, naravno, mukte, onda neka im je u slast. Dok ne dođe turistički inspektor koji je, kako su rekli iz KBC-a, jedini nadležan za kažnjavanje ovakvog oblika ljetnog odmora. Tko ga vidi, pričat će...