StoryEditorOCM
SplitPOZDRAV IZ DEŽELE

Može li luđe? Splitski prometni redar zaustavio Slovenca zbog nepropisnog parkiranja, pa sam pritom počinio čak dva prometna prekršaja! ‘Htio sam mu objasniti situaciju...‘

Piše Split SD
1. prosinca 2022. - 14:01

Da "Slobodnu Dalmaciju" čitaju i Slovenci, najbolje pokazuje mail koji smo dobili na redakciju u kojem nam se javio Zdravko Zabavnik koji je s nama podijelio svoje iskustvo sa splitskim prometnim redarima nakon što smo objavili priču naše kolegice kojoj je kazna za nepropisno parkiranje putovala tri mjeseca do kućne adrese.

Ukazao je u svom slučaju na bizarnu situaciju u kojoj ga je zaustavio prometni redar zbog nepropisnog parkiranja, a sam je djelatnik gradske uprave pritom počinio dva prometna prekršaja!

- Dana 3. studenog 2022. u 21 sat, sam zaustavio auto s namjerom da stavim u auto ribolovnu opremu, koju sam koristio u sportskom ribolovu u neposrednoj blizini.

Za vrijeme ribolova sam parkirao auto u blizini gornjeg ulaza u restoran "Grašo" Premjestio sam ga do platoa i parkirao za još jednim vozilom i otišao po opremu.

image
Privatni album

Kad sam došao do auta nakon jedne minute, kod njega je već bio redar 0220 i slikao ga. Htio sam mu objasniti situaciju, ali je to bilo nemoguće.

Non stop je ponavljao da postupa po zakonu i na kraju mi je u ruke uručio obavijest broj 504092205810. Na kraju mi je i odgovorio, da sada kad sam primio kaznu, mogu ostavit auto na tom mjestu...

A pritom kako taj vaš redar 0220 postupa po zakonu?

1. Auto je zaustavio u kružnom toku.

2. Vozio je prvo bez svjetala, a kasnije s pozicijskim svjetlima - tako je glasila njegova mail poruka. 

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. ožujak 2023 21:09