StoryEditorOCM
Splitzanimljiva ‘izložba‘

Može li luđe? Puljak sam sebi besplatno dao na korištenje Marmontovu da bi reklamirao - gradske projekte! A platit će...

Piše Petra Klarić
22. veljače 2024. - 07:09

Grad Split će u Marmontovoj ulici postaviti izložbu naziva “Dani projekata Grada Splita”. Dodijelili su sami sebi tako, bez novčane naknade, na privremeno korištenje javnu gradsku površinu. 

Izložba će se sastojati od 30 panela koji će duž Marmontove ulice biti postavljeni od 2. do 9. ožujka. U svrhu njezine promocije na početku i u sredini Marmontove bit će postavljena i dva banera, koji će tamo biti nešto duže - od 26. veljače do 9. ožujka.  

- Grad Split daje Uredu Grada na privremeno korištenje javnu gradsku površinu u Marmontovoj ulici, radi postavljanja 30 panela duž ulice, za postavljanje izložbe "Dani projekata Grada Splita", i dva banera koja će se postaviti za potrebe promocije izložbe na početku i u sredini Marmontove ulice. 

image

Marmontova ulica

Josko Šupić/Cropix

Odobrenje iz točke 1. ovog Zaključka daje se bez novčane naknade i odnosi se na dane od 2. ožujka do 9. ožujka 2024. godine za postavljanje izložbe „Dani projekata Grada Splita“, a postavljanje banera odnosi se na dane od 26. veljače do 9. ožujka 2024.godine - stoji u zaključku od 19. veljače koji je potpisao gradonačelnik Ivica Puljak

Sudeći po imenu same izložbe, na njoj će biti prezentirani projekti splitske gradske vlasti. Zli jezici možda bi mogli kazati da će ovom izložbom na račun gradskog proračuna sami sebi postaviti ni manje, ni više, nego 30 reklama (ako u to ne uračunamo dva reklamna banera). Hvalite me, usta moja, možda bi rekli isti ti zli jezici.

image
Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Cijela priča dobiva potpuno novu dimenziju kada je stavimo u kontekst superizborne godine. Moramo priznati da izložba malo nalikuje predizbornoj promociji, a takve stvari inače plaća stranka koja se promovira (u ovom slučaju “Centar”), a ne građani.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:04