StoryEditorOCM
Splitbagerom po mulu

Može li Jenkija itko zaustaviti? S Marjana tvrde da mu nisu dali nikakvo odobrenje, nadležni šute, a devastacija plaže se nastavlja

25. studenog 2017. - 20:12
sandi11

Dok nadležni mudro šute o svojoj odgovornosti za ono što poduzetnik Dragan Jurišić Jenki radi s plažom na Kašteletu, on nastavlja s njezinom devastacijom. Mul je uništio tako što je teškom mehanizacijom razbio beton kojim je bio prekriven. Veliko kamenje što drži mul zadržao je na istočnoj strani koja gleda prema ugostiteljskom objektu. Ostavio je i nekoliko palmi na toj strani.
 Zapadna strana mula je devastirana i posve nepoželjna za kupanje, kao i ostatak plaže. Jenki (još) drži urednim prostor ispred ugostiteljskog objekta. Je li uništio dio plaže koji bi mogao pripasti konkurenciji, kako nitko ne bi tražio koncesiju na tom području koji je godinama tretirao kao svoju imovinu i nelegalno na njemu gradio?

Jenki tvrdi da će ukloniti čitav mul, a da onaj koji dobije koncesiju ima pravo urediti plažu kako ga je volja.- Ponašam se sukladno nalogu o uklanjanju mula koji je donijela građevinska inspekcija - kratko kaže.

Za palme koje su odnesene s mula i postavljene ispred ugostiteljskog objekta radnici su oblikovali žardinjere. Bager je dovozio kamenje s malog mula, koji je najbliži Vili Dalmaciji, a uz ugostiteljski objekt su smjesu pravili radnici s miješalicom i potrebnim materijalima.

Ravnatelj Javne ustanove Robert Koharević tvrdi da je riječ o nezakonitim radovima. Također, kaže da su njegovi rendžeri izišli na teren dva puta, a ne samo jednom, kako smo napisali.- O bilo kakvim dozvolama ili odobrenjima koje je možebitno dala Javna ustanova suvišno je govoriti. Ustanova se ponaša sukladno svojim zakonskim ovlastima. Mi nismo dali nikakva odobrenja za predmetne radove koji se ne izvode sukladno zakonu - napominje Koharević.

Od Koharevića nismo doznali što misli poduzeti, ali Jenkijevi radnici, sudeći po njihovom ponašanju, ne pokazuju strah od kazne zbog onog što rade na Kašteletu.Od nadležnih je i dalje teško dobiti izjave o ovoj situaciji. Tako od inspekcije zaštite okoliša i prirode nismo doznali jesu li pokrenuli postupak. Inspektorica Maja Polićnas je uputila da se obratimo glasnogovornici u Ministarstvu, a ona nam nije poslala odgovor. Niti iz Ureda Grada nismo dobili odgovor kakav je trenutno Jenkijev status na "Obojenoj".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 05:50