StoryEditor
SplitZAVRŠNO OBRAĆANJE

Mostovci u fotofinišu kampanje poručili da jedino oni nemaju veze s kriminalom i optužnicama: ‘Da sam na Ivoševićevu mjestu, povukao bi se, ali nije on jedini...‘

Piše A.F.
24. lipnja 2022. - 12:08

Mostov kandidat za splitskog gradonačelnik Josip Markotić, zajedno sa svojim zamjenicima Ivanom Ljulj Cvitanić i Ivicom Grkovićem, u parku Emanuela Vidovića održao je završno obraćanje uoči izbora u nedjelju.

- Pozvao bih birače da u nedjelju izađu na izbore i da ne ostanu doma, da ne nasjedaju na priče da smo svi isti i da se ništa ne može promijeniti jer to nije točno. Splitski Most je pokazao proteklih godinu dana da nismo svi isti i da se itekako može biti dio projektne suradnje i većine, a da se pritom za sebe ne uzme ništa - rekao je Markotić i naglasio da su za njih svi građani isti. 

image
Duje Klarić/Cropix

Istaknuo je da idu na izbore s optimizmom kako bi nastavili rješavati bitne probleme grada koji muče sve nas i naglasio da nije svejedno tko će voditi najljepši grad na svijetu. 

Podršku mu je dao i saborski zastupnik i sinjski gradonačelnik Miro Bulj.

- Josip Markotić, Ivana Ljulj Cvitanić i Ivica Grković su svojim radom u Gradskom vijeću dokazali da su bili najaktivniji i najproduktivniji po pitanju rješavanja brojnih socijalnih tema. Na primjeru vrtića izborili su se da svaki roditelj za neupisano dijete dobije tisuću kuna kao penal gradskim vlastima koje se dužne to napraviti. Bore se i za umirovljenika, ali i za grad. Izađite na izbore i dajte povjerenje Mostovoj listi. Vjerujte mi da se nećete prevariti - poručio je Bulj. 

image

Josip Markotić, Miro Bulj, Ivica Grković i Ivana Ljulj Cvitanić
 

Duje Klarić/Cropix

Novinare je zanimalo i kako Markotić komentira dosadašnje ankete po kojima je jasno da se situacija u Gradskom vijeću neće uvelike promijeniti. 

- Mi s optimizmom idemo na ove izbore ne da budemo samo jezičac na vagi, nego da igramo puno važniju ulogu. Sačekat ćemo još dva dana da vidimo što će reći građani. To će nama biti jedna vodilja nakon izbora i poštivat ćemo što oni kažu. Nama je interes Splita na prvom mjestu, a ne naše osobne ambicije ili razmjerice s bilo kim u gradu. Granica koju nećemo prijeći su tri stvari: korupcija, nepotizam odnosno uhljebizam i svjetonazorska pitanja koja u Gradskom vijeću na lokalnoj razini nisu u prvom planu, ali i kada dođu tu smo principijelni. Nećemo se dati uvući u bespotrebne ideološke rasprave. Otvoreni smo za suradnju nakon izbora sa svim konstruktivnim partnerima i svi ćemo morati surađivati za dobrobit grada i postići konsenzus o temama koje su svima nama prioritet - objasnio je Markotić.

Na pitanje o mogućoj suradnji nakon izbora s Ivicom Puljkom, ako Bojan Ivošević bude osuđen, Markotić je istaknuo da postoji moralna, pravosudna i politička odgovornost. 

- Moralna odgovornost je ono što svatko od nas napravi u određenoj situaciji. Da sam bio na mjestu gospodina Ivoševića i da sam to napravio ja bih se odmah povukao i ne bi dopustio da grad ili bilo tko bude talac moje situacije. Ako mislim da sam u pravu i da nisam pogriješio tražio bih zadovoljštinu na drugi način, sudskim putem. Pravosudna odgovornost pokazat će je li gospodin Ivošević kazneno odgovorana ili nije. I postoji politička odgovornost koju će građani za dva dana reći odnosno da će ga kazniti zbog toga ili neće - rekao je Markotić.

image
Duje Klarić/Cropix

Istaknuo je da nije gospodin Ivošević jedini koji ima problem s optužnicom. 

- Ima i Kerum. HDZ ima puste presude i svaki dan je nova afera, a na listi im je osoba koja ima prvostupanjsku presudu i spori s Gradom Splitom. Na kraju ispada da splitsko Most jedini nema problema s optužnicama, presudama i kriminalom - za kraj je kazao Markotić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2022 13:02