StoryEditor
Splitpodržala ih i selak raspudić

Most predstavio nove snage za Gradsko vijeće, a kandidati istaknuli: ‘Tu smo jer smo timski igrači, nismo licemjerni i pravi smo demokršćani‘

Piše Antea Burazin
17. lipnja 2022. - 14:35

Splitski je Most danas uz potporu saborske zastupnice Marije Selak Raspudić predstavio nove snage koje će upotpuniti listu za Gradsko vijeće.

- Za Split sam osobno vezana, preko prvih ljubimaca koji su mi stigli s Pazara, do mladenačkih izlazaka i kasnije znanstvene karijere. To je grad kojem želim svako dobro. Došla sam pružiti podršku našoj ekipi u Mostu koja pokazuje da su u politici može i drugačije.

Mostu su uvijek u prvom planu bili projekti koji su od ključne važnosti za grad, i u tom smislu nije birao političku pripadnost onih koji nude te projekt, već isključivo njihovu kvalitetu – rekla je Selak Raspudić. Kako je nadodala, ljudi koji su se pridružili Mostovoj listi su stručni, kvalitetni i realizirani.

- Smatram da Split ovoga puta doista ima alternativu i očekujem da će građani Splita to prepoznati - smatra Mostova saborska zastupnica.

Prokomentirala je i situaciju s aferom suradnika Ivice Puljka.

- To će procijeniti građani, ali nedopustive su dvije stvari. Koristiti osobe s invaliditetom kao štit za ičije djelovanje. A drugo je, da u trenutku krize i pritiska se nije pokazao kao velik čovjek koji je spreman podnijeti teret te krize na svojim leđima nego je pokušao na jedan nemušti način svaliti krivnju i na Božu Petrovu ponavljajući izmišljene afere stare 10 godina, kako bi javnosti prezentirao sliku da su svi političari isti – kaže Selak Raspudić.

image
Paun Paunović/Cropix

Nova Mostova pojačanja su Boris Strukan, inženjer elektrotehnike i specijalist poslovnog upravljanja, Tihomir Galić, inženjer građevinarstva. Blaga Petreski, profesor likovne kulture i umjetnosti i Jakov Meštrović, dječji kirurg.

- Zaposlen sam u privatnom sektoru već 15 godina, a sedam sam godina bio na upraviteljskim pozicijama. Pratio sam rad gradskih vijećnika Mosta zadnjih nekoliko godina, Njihov mi se rad svidio jer predlažu rješenja i nemaju prazne priče. Iza njihovih rješenja uvijek stoji priprema.

Nisu licemjeri što je inače karakteristika političara. Moj bi naglasak, ako me izaberu u Vijeće, bio na završavanju projekata, a ne pričanju priča, aspektima razvoja grada i socijalne jednakosti, a najvažnije završavanje projekata koji će biti predstavljeni i o kojima drugi pričaju. Timski sam igrač, i u prvom redu bih istaknuo da je potrebno da svi skupa radimo na sinergijskim rješenjima - predstavio se Strukan, a nakon njega riječ je preuzeo Tihomir Galić.

- Otac sam troje djece, oženjen i inženjer građevinarstva. Namjeravam se nakon 30 godina rada u Gradskom vijeću baviti projektima iz područja građevinarstva, imat ću što za reći i što za dodati. Grad Split ne smije biti žrtva privremenih rješenja i megalomanskih projekata. Ovo mi je prva kandidatura u životu. Nadam se da ćemo učiniti sve da Splitu bude bolje - rekao je Galić svoje planove.

image
Paun Paunović/Cropix

- Radim u obrazovnom sustavu preko 25 godina, moja je primarna ideja bavljenje obrazovnom politikom, obrazovna inkluzija i više participacije Grada u obrazovni sustav. Imam tu puno projekata za predstaviti, drugom prilikom – svoje je rekla i Blaga Petreski.

Posljednji kandidat koji se predstavio javnosti je Jakov Meštrović, dječji kirurg u KBC-u Split.

- Smatram da je Most jedina i prava demokršćanka alternativa korumpiranom HDZ-u, moj primarni fokus bit će zdravstvena politika, ali to ne isključuje i druge politike na nivou grada. Mostu sam se pridružio jer poštujem i cijenim ove ljude – zaključio je Meštrović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2022 17:44