StoryEditorOCM
SplitJESMO SE I NAČEKALI

Mnogi su se oko ovoga kilavili, a onda je na scenu stupio Ivošević. Nakon punih 15 godina dovršava se nova Riva, jedan je potez bio ključan

Piše Gabrijela Radanović
20. travnja 2022. - 15:15
Nakon akcije uklanjanja, ilegalni kiosk je završio na Dračevcu, a danas se konačno popločava kraj RiveCropix/Ilustracija

Nakon punih 15 godina u svibnju bi konačno trebala biti završena Riva i finalizirano uređenje Turističke palače.

Radnici postavljaju kamen na frekventnom prijelazu iz Trajektne luke na Rivi, površine 500 četvornih metara, a u slučaju da ih ne spriječi kiša najavljena idućih dana, koncesionar Turističke palače Stipe Mađor očekuje dovršetak radova do blagdana sv. Dujma.

image
Joško Ponoš/Cropix

Naime, koncesionar Turističke palače prema ugovoru s Gradom nije završio rekonstrukciju te građevine sve dok se u potpunosti ne uredi i okolno zemljište.

Taj zadatak nije mogao ispuniti zadnjih pet godina jer ga je spriječio nelegalni kiosk od samo devet četvornih metara. Nakon što je početkom listopada prošle godine uklonjena ilegalna "kapunjera" vlasnika Darija Alujevića, u svibnju ćemo službeno moći kazati da je dovršeno uređenje Turističke palače i Rive.

Ilegalni kiosk u centru Splita ‘pao‘ nakon što je policija privela četvero ljudi i uklonila četiri vozila koja su ometala uklanjanje objekta. Evo detalja

image
Joško Ponoš/Cropix

Riječ je o još jednoj ostavštini bivšeg zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, koji je u kratko vrijeme na čelu Grada pronašao rješenje za problem koji još od mandata gradonačelnika Ive Baldasara nitko nije bio u stanju riješiti. Nitko nije znao ili htio osloboditi jednu od najatraktivnijih gradskih lokacija od ilegalnog kioska.

Zahvaljujući tom ključnom potezu, ako nas posluži lijepo vrijeme, radovi će se okončati početkom svibnja, a u slučaju da se još malo produže zbog najavljenih padalina, Mađor je poručio da se radnici od tamo ne miču sve dok ne dovrše posao.

image
Joško Ponoš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2023 12:33