StoryEditor
Splitprošao natječaj

Mladi splitski političar poznat po desničarenju 'uhljebljen' u državnoj instituciji: 'Najradije bih pljunuo u lice onoga tko tvrdi da sam se prodao za radno mjesto!'

17. siječnja 2019. - 18:20

Martin Pauk, gradski vijećnik iz redova stranke Neovisni za Hrvatsku prije četiri mjeseca zaposlen je u državnom Hidrografskom institutu.

Tako sad nogometni sudac Treće HNL jug radi i kao hidrograf, a uvjete natječaja je, kaže, zadovoljio završavajući studij geodezije i geoinformatike na temu upotrebe dronova i ronilica u hidrografskoj izmjeri.

Kako su plaće za ovu struku mahom veće u privatnom sektoru, upitali smo ga zašto se odlučio baš za rad u državnoj službi?

- Hidrografijom se intenzivno bavim, zbog čega sam sretan da sam dobio posao koji volim. Plaća mi pri izboru nije bila presudna već znanje i iskustvo koje dobivam razvijajući se uz vrsne inženjere i stručnjake, doktore znanosti - odlučno će Pauk.
Pitali smo i kako komentira bizaran podatak da se jedini javio na natječaj.

- Dok se za poslove udaranja pečata po gradovima i županijama javi i do 200 kandidata za samo jedno radno mjesto, ovdje papire obično pošalje tek jedno, dvoje. Natječaji su se znali i poništiti jer se ne bi javio ama-baš nitko. Razlog je jednostavan - nije riječ o uhljebima već o stručnjacima - odgovara državni službenik s plaćom od 4 207 kuna neto mjesečno. Tvrdi da iznos neće rasti, a nas je isto zanimalo; smatra li on sebe uhljebom?

- Jesu li onda uhljebi i liječnici, medicinske sestre, profesori u školama? - pita Pauk.

A kako komentirate prozivke da ste se "prodali vladajućoj većini za radno mjesto"?

- To je bezobrazno i degutantno. Najradije bih pljunuo ulice autora te izmišljotine, samo kad bi taj imao hrabrosti javno izaći imenom. Povraća mi se od te laži. Jedan dan novinari pišu kako Milan Bandić kupuje zastupnike za 3 milijuna kuna, a drugi dan eto, za mjesečnu plaću od 4 200. Malo nelogično, zar ne? - pita opet, svježi državni službenik, nudeći nam na pregled spomenuti diplomski rad, te izletničku turu po Institutu:

- Ako želite promovirati hidrografsku djelatnost dat ću sve od sebe da se iz prve ruke uvjerite kako ljudi koji grade mostove, dovode struju, vodu i internet na otoke, postavljaju istraživačke platforme po Jadranu i određuju crtu pomorskog dobra nisu nikakvi uhljebi. Ti stručnjaci odgovorno, savjesno i pošteno obavljaju posao od nacionalne važnosti.

item - id = 584781
related id = 0 -> 1008275
related id = 1 -> 1002564
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. studeni 2021 08:59