StoryEditor
Splitpošteni nalaznik

Mladi Splićanin našao novac ostavljen na bankomatu: ‘Onaj tko je zaboravio uzeti kune, znat će o kolikom iznosu se radi. Pomozite mi ga naći!‘

23. veljače 2021. - 20:18
Tonči Plazibat/Ilustracija/Cropix

Ima nas svakakvih. Ima nas i posebnih. Među njima je u svakom slučaju naš mladi sugrađanin. Molio nas je da mu ne objavljujemo ime.

- Htio bih vratiti nađeni novac - tako nam je kazao i objasnio:

- Novac sam našao na jednom bankomatu u istočnom dijelu grada Splita. Onaj tko ga je izgubio, odnosno onaj koji ga je zaboravio uzeti - znati će o kojem se iznosu radi, na kojoj je bankomat lokaciji, kao i dan kada mu se to dogodilo.

Mladić je došao do bankomata i pronašao novac, bez kartice i bez "slipa", izvještaja o transakciji.

- Molim vas, pomozite mi naći vlasnika - ponavlja nam.

Radi godinama u ugostiteljstvu i u više je navrata pronašao zaboravljenu/izgubljenu karticu, o pronalasku svake bi izvijestio banku, zamolivši ih da obavijeste o tome osobu koja je karticu izgubila.

- Vjerujte mi kako nikada nitko nije došao po karticu! Što znači da im je banka izdala novu i to, naravno, naplatila. Ne bi htio da se to dogodi onome ko je izgubio novac. Ako ga pak ne nađem, otići ću do banke, ali me strah cijelog kompliciranja oko GDPR-a, ovako je, vjerujem, brže - kazuje nam mladić.

ZAšto nije jednostavno stavio novac u džep, pitamo ga.

- Tako sam odgojen! Dovoljno mi je promisliti kako je netko taman dobio plaću, kako je netko pošao djetetu kupiti knjigu... Nema vam od tuđeg sreće - veli.

Ako ste vi baš taj/ta koji je zaboravio uzeti novac - javite nam se na portal@slobodnadalmacija.hr, a mi ćemo se javiti našem poštenom sugrađaninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. veljača 2021 20:19