StoryEditor
Splittulum u žutom busu

Mladenci sa svim svatovima na vlastito vjenčanje krenuli Prometovim busevima! Ovakvu feštu na splitskim ulicama još niste vidjeli...

Piše M.M.R.
10. veljače 2017. - 21:20
mladenci01

Prošlog vikenda Splićane su na gradskim ulicama iznenadila dva neobična Prometova autobusa iz kojih se orila pjesma, prepuna ljudi u svečanim outfitima.

O čemu se radi? Gdje su krenuli i zašto su svi odjeveni kao da idu na pir?

Upravo zato jer su i krenuli na pir!  Točnije, prvo su svi skupa autobusima stigli do crkve Svetog Frane u kojoj se održalo vjenčanje, a nakon svečanog obreda ponovo su se svi ukrcali u buseve i krenuli put restorana u kojem se održavalo slavlje.

Ako ste slučajno i sami naišli na ove autobuse pa na njihovim ‘displejima’ krenuli provjeriti o kojoj se to otkačenoj liniji radi, sve vam je bilo jasno - na oba žuta busa umjesto broja linije stajao je natpis ’Sretno mladenci’.

A kako je došlo do toga da su mladenci na vlastito vjenčanje, zajedno sa svim svatovima, uz pratnju glazbenika, krenuli gradskim autobusima?

To smo saznali od samih mladenaca, Splićanke Jelene i njenog sad već supruga, Zagrepčanina Hrvoja, para koji ni inače ne robuje konvencijama pa im je tako napamet pala i ova zanimljiva ideja kojom su svi uzvanici bili apsolutno oduševljeni.

Znate kako to ide kad se sprema pir, nagomilalo se već troškova, stižu gosti sa svih strana pa ih treba smjestiti, koordinirati, tko će svima objasniti kako doći do restorana, kako će se svi prevesti, tko će platiti toliko taksija…

E, tu je Jelena došla na zanimljivu ideju i kontaktirala splitski Promet te s lakoćom dogovorila ovu uslugu za koju, moramo priznati, nismo imali pojma da splitski Promet nudi.
 

Njena ideja pokazala se upravo genijalnom - osim što su troškovi ispali znatno manji nego da su pokušali organizirati pojedinačne prijevoze, apsolutno svi uzvanici bili su oduševljeni ovom avanturom, a o čemu najbolje svjedoče snimke iz autobusa.

U svakom slučaju, vjerujemo da će ova priča potaknuti brojne Splićane koji planiraju svoje vjenčanje da se i sami odluče na isti potez - fantastična atmosfera je zagarantirana, o praktičnosti ne treba ni govoriti, a evo i genijalnog izvora prihoda za stalnog gradskog gubitaša.

U svakom slučaju, nadamo se da ćemo na splitskim ulicama, uz ‘trice’, ’osmice’, i ‘sedamnajstice’ sve češće viđati i linju ‘Sretno mladenci’.

 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 14:31