StoryEditor
SplitI DALJE GA TRAŽE

Misteriozni nestanak mladog Splićanina: Što se dogodilo s Mavrom koji je u Madridu nestao prije skoro dva mjeseca?

13. siječnja 2021. - 18:29

Još nema ni traga nestalom Splićaninu Mavri Božičeviću nestalom u Madridu 30. studenog prošle godine otkada se i službeno vodi kao nestala osoba. Unatoč apelima na društvenim mrežam, informaciju o nestanku objavio je i španjolski Nacionalni centar za nestale osobe, nitko ne zna gdje je u ovom trenutku 27-godišnji Splićanin.

Pitanja je puno, a odgovora nema. Mavrina obitelj nije zainteresirana da s javnosti podijele informacije kojima dosad raspolažu. Njegov otac, skladatelj i pijanist Ivan Božičević, tek je kratko kazao prije mjesec dana kako ne želi imati kontakt s hrvatskim medijima jer Mavro nije nestao kod nas.

image
MADRIDSKA POLICIJA

Čim je saznao što se dogodilo sa suprugom je odmah otputovao u Španjolsku kako bi pomogao u istrazi. Vrijeme je prošlo, Madrid i okolica u ovom su trenutku okovani snijegom kakav se ne pamti još od 1963, snježna mećava nošena hladnim vjetrom doslovno je paralizirala grad, što još dodatno otežava uvjete potrage za Mavrom.

Ono što se posljednje zna jest da je mladić zadnji put viđen 1. prosinca u Buitrago del Lozoya, gradiću s 1900 stanovnika u podnožju planina, udaljenom 80 kilometara od Madrida. Popio je kavu i čašu vode u lokalnom kafiću, a konobarica je rekla da je bio sam.

Nije imao opremu za planinarenje, niti cipele koje bi odgovarale uvjetima pjašačenja u okolnim brdima, imao je tek malu torbicu. Nakon što je izašao iz kafića Mavri se izgubio svaki trag i nitko ga od tog dana više nije vidio. Civilna garda nije ga pronašla na opasnim mjestima u okolici niti bilo kakav trag da je bio ondje.

Poznato je i kako je prije nestanka izvadio bateriju i karticu iz službenog mobitela, poslije toga obitelj ga nije mogla dobiti ni na hrvatski mobitel. Njegovi prijatelji, profesori, baš kao i obitelj, u šoku su što još nema nikakvih službenih vijesti.

Mavro je jedan od najboljih maturanata 2012. u Hrvatskoj, završio je splitski MIOC, III. gimnaziju, koja slovi za jednu od težih škola u državi te je s najvišim postotkom točnosti riješio višu razinu ispita iz matematike i fizike osvojivši dva prva mjesta na državnoj maturi.

Bio je zaposlen za kompaniju Ericsson Nikola Tesla u Splitu da bi se krajem listopada 2020. preselio u Madrid gdje se zaposlio u lokalnoj podružnici Ericssona. Živio je sam u unajmljenom tvrtkinom stanu u ulici Serrano, u sjevernoj četvrti Chamartín.

item - id = 1070627
related id = 0 -> 1081893
related id = 1 -> 1070378
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2021 22:09