StoryEditor
SplitBOGATA FOTOGALERIJA

Miroslav Škoro u Splitu: Nitko nije pozvan u nekom crvenom inkubatoru da bude predsjednik ove zemlje!

Piše Sandi Vidulić
14. prosinca 2019. - 14:46
skoro_split15-141219

Miroslav Škoro održao je splitski predizborni skup na platou ispred Doma hrvatske vojske u Lori.

- Nitko nije pozvan u nekom crvenom inkubatoru da bude predsjednik ove zemlje. Moj narod dolazi na skupove jer zna da ga volim iz srca. Vratimo Hrvatsku narodu sad ili nikad.

To je moj program. Mene predsjednica poziva na sučeljavanje s nekom knjižicom. Da sam ja bio pet godina predsjednik mahao bih rezultatima - istaknuo je popraćen pljeskom okupljenih Škoro, koji je napomenuo da se trebaju stidjeti oni koji njega žele posvađati sa Crkvom i narodom.

- Predsjednik ne može biti fikus. Jesmo li glasovali za to da Andrej Planković sa svojim trgovačkim partnerima među kojima su Pupovac, Vrdoljak i ostali, žetončićima rade što hoće od ove države?

Zato tražim da predsjednik RH ima pravo raspisati zakonodavni referendum, jer vjerujem narodu. Zar je moguće da netko sa osamsto glasova može biti predsjednik Sabora, a netko sa milijun glasova nema nikakva prava?

Tražim da predsjednik ima pravo suspenzivnog veta i da može poslati na ocjenu zakon Ustavnom sudu. Najbolji među nama trebaju biti ustavni suci, a ne da, kao sada, bude sastavljen političkom trgovinom. Hrvatski Sabor mora odražavati volju naroda, a ne biti trgovačko društvo.

Kada pobjedim na izborima za predsjednika to će biti poraz vladajuće politike, treba raspustiti Vladu i Sabor. Mi nemamo vremena za čekanje - napomenuo je Škoro koji je se pozvao na Tuđmana i založio za pravo da predsjednik saziva sjednice Vlade.

 

Vlada zabija glavu u pijesak i ne vodi računa kako nekontrolirane migracije čine štetu, smatra Škoro, uz napomenu da će, ako treba, na Hrvatskim granicama biti ne EU vojska, nego Hrvatska vojska.

- Vlada zabija glavu u pijeska i po drugim pitanjima. Kad je Dalmacija u pitanju, kad je Vlada razgovarala o betonizaciji obale i urbanocidu?

Škoro je kazao da će tražiti da nam se vrate arhive iz Beograda, opljačkana kulturna blaga i da se isplate obeštećenja stradalima u Domovinskome ratu.

Kolinda i Milanović su dva lica istog sustava, naglasio je Škoro, s porukom da nije država Ministarstvo vanjskih poslova.

-Glasujete li za njih isto vam je, glasujete za Andreja Plenkovića. Glas za mene je glas za narod.

Predsjednički kandidat je poručio da će se izboriti da hrvatski narod u BiH bude suveren i da kontrolira svoj teritorij.

- Ne mogu oni toliko ukrasti, koliko nas može izaći, dočekajmo mirno Božić! -  poručio je za kraj Miroslav Škoro popraćen burnim aplauzom okupljenih u Lori.

Dodajmo da smo od prisutnih primjetili saborskog zastupnika MOST-a Mira Bulja, te pravaša iz HČSP-a Luku Podruga. Pojavilo se i par HOS-ovih zastava s pozdravom “Za dom spremni”, kojeg je jedan od nositelja izvikivao pred reporterima što su ih snimali.

Pogledajte koliko je ljudi došlo na splitski predizborni skup Miroslava Škore: manifestacija više nalikuje koncertu nego političkom mitingu, a među izvođačima je i Jacques Houdek; Evo i poruke za Kolindu

#MIRO BULJ#ŠKORO U SPLITU# LUKA PODRUG

Izdvojeno