StoryEditorOCM
Splitposjet vertikale

Ministrica Tramišak se danas u Splitu pohvalila da je EU osigurala 225 milijuna kuna za bolnicu na Firulama pa istaknula: Svaki poticaj iz fondova povećava kvalitetu života

Piše hina
19. srpnja 2022. - 18:35

Ministrica regionalnog razvoja i fondova  Europske unije Nataša Tramišak u utorak je prilikom posjeta splitskom KBC izjavila da je za razvojne projekte u toj zdravstvenoj ustanovi osigurano 225 milijuna kuna.

"Zadovoljstvo mi je spomenuti šest velikih i značajnih projekata za KBC Split u vrijednosti od 225 milijuna kuna," rekla je  Tramišak novinarima u splitskom KBC-u na Firulama. Po njezinim riječima, KBC Split je jedan od predvodnika realizacije unaprijeđena zdravstvenog sustava u Republici Hrvatskoj.

Ona je posjetila Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC Split čija je prva faza, kako je rekla, završena, a potom je posjetila i gradilišta Regionalnog transfuzijskog centra  na Križinama. Regionalni transfuzijski centar u Splitu važan je i za susjedne županije to jest za jadransku Hrvatsku, istaknula je Tramišak. Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović je rekao da će druga faza Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split i Regionalni transfuzijski  centar biti završeni do ljeta 2023. godine.

Ministrica Tramišak je posjetila i sjedište Splitsko-dalmatinske županije gdje je županu Blaženku Bobanu uručila ugovor vrijedan 20,7 milijuna kuna za projekt Jadranski regionalni znanstveni centar za  razvoj vještina na području STEM-a, IKT-a (Informacijske i komunikacijske tehnologije), poduzetništva i aktivnog građanstva.

image


 

Nikola Vilic/Cropix

Ministrica Tramišak ocijenila je da je svaki ugovor koji je donesen u Splitsko-dalmatinsku županiju rezultirao povećanjem kvalitete života. „Vidimo kako se svi ugovori koje donesemo realiziraju i mijenjaju kvalitetu života u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Vjerujem kako će i ovaj vrijedan gotovo 21 milijun kuna učiniti upravo to", poručila je Tramišak.

Taj projekt je kreiran u suradnju s Ličko-senjskom županijom i s punim pravom se može reći kako je Splitsko-dalmatinska županija jadranski regionalni centar u STEM zanimanjima, izjavila je ministrica  regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak poslijepodne u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 00:55