StoryEditor
Splitljetni smiraj

Ministrica Mrak naredila Banovini gašenje bagera od Marjana do Stobreča

Piše PSD.
16. travnja 2015. - 10:06
Odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom turističke sezone gradska je vlast prije nekoliko mjeseci već nagovijestila.

Štoviše, prijedlog je bio upućen na Gradsko vijeće, no konačna je odluka prolongirana.

Kao argument protiv takve odluke bile su primjedbe od strane investitora i građevinara koji su tvrdili kako bi takva zabrana dodatno pokopala ulaganja.

Da se bageri i pikameri neće ugasiti dolaskom većeg broj turista, jer već su ih i sada pune ulice, gradonačelnik Ivo Baldasar dao je naslutiti i kada je najavio da će se radovi na dovršetku produžetku Zapadne obale nastaviti i tijekom ljeta.

Uglavnom, sve je upućivalo na to da se ni ove godine neće poštovati preporuka Ministarstva turizma da se tijekom sezone obustave svi građevinski radovi kako bi gosti imali “svoj mir”.

Međutim, iz dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća sazvane za danas izgleda da će se ipak nešto učiniti po tom pitanju. Naime, pred vijećnike će doći prijedlog odluke o zabrani radova tijekom ljeta, koji će se morati uskladiti s naputkom Anke Mrak-Taritaš, ministrice graditeljstva, koja je propisala novčane kazne, ovisno o skupini građevine, kojima se investitori prisiljavaju na privremenu obustavu radova, a raspon kazni se kreće od 3000 do 300.000 kuna.

Dignu li lokalni političari ruku za Odluku o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova tijekom sezone, to će značiti da će se u razdoblju od 16. lipnja do 1. rujna privremeno zabraniti svi zemljani radovi, te izgradnja i uklanjanje konstrukcije građevine.

Taj se propis neće odnositi na cijeli teritorij grada, nego na kotareve Grad, Varoš, Lučac-Manuš, Bačvice i Meje, te na područje južno od Ulice Ivana Zajca do mora, dakle od Bušićeve preko Bračke i Puta Duilova do granice sa Stobrečom.

Zabrana će se odnositi i na područje cijelog Stobreča i Slatina.

PIŠE: Diana Barbarić,
FOTO: Vojko Bašić/CROPIX

16.6. - 1.9. trajat će prekid izvođenja zemljanih radova, te izgradnje i uklanjanja konstrukcije građevine

300.000 kuna iznosi najviša propisana kazna za kršenje gradske odluke


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 10:50