StoryEditorOCM

Ministar Vrdoljak: Nema ništa od gradnje na Marjanu!

Piše PSD.
13. siječnja 2012. - 15:16

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak u razgovoru za Jutarnji kazao je kako na splitskom Marjanu gradnje - neće biti. Svoje mišljenje potvrdio je i dokumentom:

- Imamo kod sebe rješenje Ministarstva od 10. lipnja prošle godine u kojem jasno piše: - Iz navedenih odredbi ne proizlazi da je omogućena gradnja novih ugostiteljskih građevina“. To znači da se restoran na Marjanu ne može graditi, i da nikakvih radova ne smije biti. Rješenje je važeće i u slučaju da nekome u Splitu treba nešto objasniti, objasnit ćemo, ali zaključak će biti isti - nema gradnje...

Dogodi li se da gradnja ipak počme, ministar je kazao kako neće biti slanja nikakvih bagera na gtradilište:

- Ne, gore ne puštamo ni bagere. Tamo neće ni onaj bager koji gradi ni onaj koji ruši. Ako bude potrebno, poslat ćemo na Marjan ljude koji danas brane to područje da ga vrate u prvotno stanje. Želim još jednom ponoviti - rušenje je zadnja mjera kojoj ćemo pribjegavati. I ona je odgojna mjera za one kod kojih ništa drugo ne djeluje, a ušli su primjerice u nacionalni park ili na neki koridor... - kazao je ministar Vrdoljak.

s. d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 07:17