StoryEditorOCM
Splitu žarištu smrada

Ministar Ćorić automobilom obišao Karepovac, nenajavljen se pojavio i splitski gradonačelnik; Evo što su poručili Splićanima nakon sastanka na deponiju

Piše G. R., PSD
8. veljače 2018. - 19:00
karepovac3-080218

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić danas je stigao Split, zajedno sa svojim pomoćnicama Anamarijom Matak zaduženom za procjene utjecaja na okoliš i industrijsko onečišćenje, te Snježanom Hopp iz Uprave za inspekcijske poslove, a u popodnevnim satima došli su na Karepovac kako bi se iz prve ruke uvjerili kakvo je stanje na odlagalištu.

Ministar je odlagalište obišao vozeći se u atomobilu, a na Karepovcu se nenajavljen pojavio i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Na sastanku su se okupili i splitski gradski vijećnici.- Dosadašnja mjerenja govore da za građane Splita nema opasnosti. U gradu je od 12. do 31. siječnja trajao inspekcijski nadzor. Mjere će se usmjeriti na smanjenje mirisa, odlagalište će se tretirati kemikalijom - kazao je ministar nakon sastanka i obilaska deponija.

- Jedno je jasno: Građani mogu biti mirni, povjerenje u struku je vraćeno. Sve mjere za smanjivanje neugodnih mirisa se od danas primjenjuju, a narednih mjeseci ćemo intenzivirati radove i oni će se raditi i u večernjim terminima kako bi što prije završili ovu prvu neugodnu fazu sanacije - kazao je splitski gradonačelnik.
Prije posjeta Karepovcu, ministar se u "Čistoćinim" prostorijama uz deponij susreo  s predsjednicima vijećničkih klubova u Gradskom vijeću, kao i sa županom Blaženkom Bobanom s kojim je imao dogovoren sastanak na Zenti o gospodarenju otpadom. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 21:50