StoryEditor
Splitna žnjanskom platou dvjestotinjak učenika i njihovih roditelja još jednom NAGLASILO potrebu ZA izgradnjOM osnovne škole

Milenijska fotografija "pala" za osmoljetku na Pazdigradu

Piše PSD.
28. rujna 2010. - 01:16

Učenici OŠ “Trstenik” i “Mertojak” u ponedjeljak su postali dio ciklusa milenijskih fotografija Šime Strikomana.

Na žnjanskom platou okupilo se tako 200-tinjak djece i njihovih roditelja koji su prema crtežu šestogodišnjeg Petra Paradžika formirali oblik škole, one škole na Pazdigradu koju već predugo priželjkuju njegovi stanovnici.

- Ovo je samo jedna u nizu akcija kojima želimo ukazati na važnost izgradnje škole, a nastavit ćemo s njima sve dok se ne postavi kamen temeljac - rekla nam je Marijana Puljak, predsjednica GK Žnjan.

Istaknula je da Grad uistinu sve radi kako bi se projekt izgradnje škole priveo kraju, što je potvrdila i dogradonačelnica Anđelka Visković, kazavši kako je gradnja ove osmoljetke gradski prioritet.

Također je istaknula kako se nada da će se riješiti sva potrebna dokumentacija do ožujka iduće godine, do kada Grad može iskoristiti kredit Svjetske banke.

Strikoman se već tradicionalno popeo na 40-metarsku dizalicu s koje je snimio još jednu milenijsku fotografiju, na radost okupljene dječice.

n. lulić
foto: jakov prkić / cropix

milenijska_znjan2-270910
Prema crtežu šestogodišnjeg Petra formirali su oblik škole  

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 15:38