StoryEditor
SplitIZBORI U TIJEKU

Mihanović: Okosnica djelovanja splitskog HDZ- a će biti na kotarevima, ljudima na terenu i lokalnimn problemima, bez opterećivanja nacionalnim temama

Piše Merien Ilić
22. studenog 2020. - 12:40
Vladimir Dugandžić/Cropix

U Splitu se danas održavaju unutarstranački izbori u HDZ-u na koje može izaći oko pet i pol tisuća članova ove stranke. Vice Mihanović, predsjednik Gradskog kotara Mejaši, jedini je kandidat za čelnog čovjeka splitskog ogranka stranke, a svoje biračko pravo obavio je ove nedjelje u svom kotaru.

- Biramo predsjednika HDZ Split i tri potpredsjednika, te ćemo izabrati novi gradski odbor kao i izaslanike za županijsku skupštinu. Hvala svim članovima HDZ-a koji će iskoristiti svoje biračko pravo i na taj način se aktivno uključiti u izborni proces koji će dodatno osnažiti našu organizaciju u gradu Splitu.

Vjerujem da ćemo s novom energijom biti spremni za izbore koji nas očekuju u budućnosti na zadovoljstvo i korist građana grada Splita.

U prethodnom tjednu sam, zajedno s kandidatima za tri potpredsjednička mjesta Čogeljom, Kusićem i Maroevićem, obavio sastanke s predstavnicima izvršnih odbora temeljnih organizacija osluškujući njihove prijedloge i sugestije.

Taj dijalog s terena je smjer kojim trebamo ići da bismo mogli kvalitetno osluškivati potrebe građana i proaktivno odgovoriti na njih.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Okosnica djelovanja HDZ-a u Splitu će biti na kotarevima, mjesnim odborima, ljudima na terenu i lokalnom problematikom. Nećemo se opterećivati nacionalnim temama - kazao je Mihanović.

Na upit vidi li se na mjestu gradonačelnika Splita kazao je kako će doći za to vrijeme sukladno statutu. Ukoliko bi se našao na tom mjestu, kao ključne točke razvoja grada istaknuo je: aktivni promet i promet u mirovanju, cijene stanova, smeće...

O njegovom povratku u splitsko Gradsko vijeće raspravljat će se unutar novog gradskog odbora stranke, kazao je.

Iako je Petar Škorić, predsjednik kluba vijećnika koalicijske većine i još kratko aktualni predsjednik splitske organizacije odlučio izaći iz Vijeća, Mihanović ga vidi kao čovjeka koji je silno truda uložio u razvoja HDZ-a u Splitu, pa će njegovo iskustvo i enegrija biti potrebni i dobrodošli.

O eventualnoj suradnji sa Željkom Kerumom i njegovom strankom će raspravljati u novom gradskom odboru, no potrebno je izglasati proračun.

- Moja želja je da ne dođe do povjerenika kao nekad, tako da ću i ja obaviti sve potrebne razgovore s političarima svih stranaka i vijećnicima apelirajući na njihove dobre namjere u daljnjem funkcioniranju grada Splita - rekoa je Vice Mihanović.

Pohvalio je gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu s kojim odlično surađuje, a čjia se ljubav prema Splitu vidi što je, unatoč teškim dijagnotzama ostao do kraja uz grad i odradio mandat.

Od premijera Andreja Plenkovića očekuje da će imati razumijevanja za potrebe grada Splita od strane Vlade RH.

- Dozvolite neka završi izborni proces pa će sve teme doći na red - poručio je na kraju.

 

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. studeni 2020 15:55