StoryEditor
Splitobljetnica oluje

Menadžer popularnog pjevača uoči velikog koncerta u Splitu: Hoću li platiti Thompsona? Neću reći!

3. kolovoza 2019. - 23:23

Koliko će što koštati na koncertu Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati 4. kolovoza na splitskoj Rivi (pozornica će biti postavljena nad fontanom na Tuđmanovu trgu) predmet je rasprava koje ne jenjavaju.

Na što će se točno potrošiti 400.000 kuna, koliko je Thompson dobio od Grada Splita za koncert na Rivi dan uoči proslave obljetnice Oluje, nije bio voljan otkriti ni njegov menadžer Denis Pletikosa, vlasnik dviju tvrtki za produkciju i organizaciju glazbeno-scenskih priredbi (High Level d.o. o. i Mediteran produkcija d. o. o.). Specifikacija troškova koncerta je, smatra, privatna stvar.

- Grad je uplatio 400.000 kuna za organizaciju i produkciju koncerta, te za još nekakve stavke koje su unutra, poput osiguranja. A sad vas zanima koliko košta pozornica, koliko razglas, koliko rasvjeta...?! To je nešto što je privatno i ne bih o tome govorio. Ne bih išao na tu razinu... Znači, to je novac za organizaciju koncerta, o ovom drugom ne bih htio puno govoriti - kazao nam je Pletikosa, ujedno odgovarajući na pitanje hoće li Thompson i glazbenici nastupati za honorar ili, pak, besplatno.

- Troškovi Thompsona i benda?! To je isto stvar o kojoj ne bih htio govoriti. Koliko ja plaćam Marka, svakoga pojedinačno od glazbenika, back vokale...? Mislim da to nije baš ni fer prema njima. Jesu li tu besplatno?! Za honorar, naravno. Ali o tome ne bih htio govoriti. Koncert je komercijalan, a sad koliko što košta... Glazbenici se plaćaju. Moram glazbenike platiti, a hoću li Marka platiti, to ću ostaviti otvoreno, to vam neću reći – mirno će Pletikosa.

- Radimo megaprodukciju koja vrijedi puno više nego taj novac, jer taj koncert to zaslužuje. Zato što to možemo, zato što pratimo Marka već dugo i zato što tvrtke koje su angažirane na ovom koncertu maksimalno žele dati sebe u sve to. Kad vidite što radimo, bit će vam sve jasno. Eto, mi već radimo cijeli dan, a nitko ne zna gdje se radi pozornica. To je po meni vijest, a ne koliko će što koštati – rekao nam je Pletikosa, precizirajući lokaciju pozornice čije se konture već naziru na najpopularnijoj splitskoj šetnici.

- Mi smo na Trgu dr. Franje Tuđmana, postavljamo pozornicu nad fontanom, gdje je nekad nekad bila Bajamontuša. Veći dio fontane bit će njome natkriven tako da ćemo slikom i zvukom koncerta direktno "pokriti" i Prokurative i Rivu, kako bi moglo stati puno više ljudi i pratiti nastup. Dobar dio bine već je napravljen – kazao nam je jučer popodne Pletikosa.

Podsjetimo, dan ranije na press konferenciji povodom koncerta na Rivi Thompson je odgovarao na pitanja novinara, a među ostalim i na ona o novcu dobivenom od Grada Splita.

- Vama je to jedno od važnijih pitanja, a meni je nevažno i pomalo neozbiljno. Naravno da nešto košta napraviti ovako veliku priču – uzvratio im je na upit, te zahvalio Koordinaciji braniteljskih udruga, Gradu Splitu i Županiji splitsko-dalmatinskoj što su ga pozvali i sudjelovali u organizaciji koncerta. Pitanja o njegovoj financijskoj strani, rekao je, smatra "nevažnima, a i malo i neozbiljnima".

- Što je mukte, što nije mukte i što ću ja raditi svojim novcem? Ne znam, dovodite li u pitanje smijem li ja uopće raditi? Koliko nešto košta, ja se ne bavim tim stvarima. To je moja osobna stvar hoću li ja nekome dati ili neću, i što ću napraviti svojim novcem – prenijeli su mediji Thompsonove riječi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. listopad 2020 11:13