StoryEditorOCM
Splitu istražnom zatvoru

Među uhićenima na autocesti je i poznati splitski novinar Mate Prlić: ‘Spavao je u autu, došlo je do zastoja, izašao je vidjeti što je i završio na podu s lisicama na rukama‘; Reagirao je i HND

Piše PSD
24. svibnja 2022. - 16:44

Mate Prlić, novinar i suvlasnik Dalmatinskog portala, uhićen je i u istražnom je zatvoru zajedno s izgrednicima s autoceste iako nije ni na kakav način sudjelovao u neredima, piše Večernji.hr.

Riječ je o ozbiljnom obiteljskom čovjeku u četrdesetim godinama i vrsnom profesionalcu, a sudeći po izjavama njegovih kolega, prijatelja, ali i ljudi koji su bili u koloni navijača koji su se nakon negledanja utakmice vraćali iz Zagreba, jednostavno nije imao sreće

- Mate je bio u automobilu s još trojicom prijatelja. Momci su ispričali da su oni vozili na zadnjem dijelu kolone duge nekoliko stotina metara. Mate je spavao kada je došlo do zastoja. Stajali su neko vrijeme, kada su shvatili da se naprijed nešto događa, čula se strašna buka i Mate koji se tek probudio, izašao je iz auta vidjeti što je. Nije bio na zadatku, ali novinar je, zanimalo ga je. Mobitel mu je ostao u autu, na sjedalu. Nekako baš u to vrijeme došla je interventna policija sa suzavcem i pendrecima, mlatili su sve od reda. Momci koji su bili s Matom su ostavili auto i pobjegli preko žice s autoceste, on nije bježao, očito je smatrao da ništa nije kriv, a završio je na podu s lisicama na rukama – ispričao je za Večernji.hr prijatelj jednog od suvozača u autu kojim se iz Zagreba pokušao u Split vratiti i Mate Prlić. 

Navodno su se prije dolaska interventne policije razbježali i oni koji su izazvali sukob s policijom, a uhićeni su brojni koji su mislili da nemaju razloga bježati.

image

Mate Prlić na privođenju jedini nije pognuo glavu

Željko Puhovski/Cropix

Slučaj je za Večernji.hr komentirao o Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

- Prema informacijama koje imamo naš kolega Mate Prlić nije sudjelovao ni u kakvom incidentu niti je počinio bilo što zbog čega je trebao biti priveden i odveden u istražni zatvor. Poštujemo rad institucija i želimo da se ova cijela priča istraži do kraja, da se osvijetle sve okolnosti cijelog događaja, ali i postupanja prema njemu kao i prema drugim građanima. HND osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja, ne opravdavamo nikakve napade, ali tražimo da se utvrde sve okolnosti, među kojima i postupanje prema našem kolegi koji se po svemu sudeći našao u krivo vrijeme na krivom mjestu - rekao je Zovko.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. veljača 2023 11:29