Splithuligani s rive

Među privedenim muškarcima zbog napada na igrače Crvene zvezde i sin poznatog splitskog trenera? Policija mu oduzela mobitel, evo na što sumnjaju istražitelji

Piše Katarina Marić Banje
10. veljača 2019. - 14:48

Među muškracima koje je policija privela u službene prostorije zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi je i sin poznatog nogometnog trenera iz Splita.

Kako doznajemo, radi kao konobar u kafiću na Rivi te je policiji polazišna točka za njegovo privođenje sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli na štekat. Upravo stoga mu je oduzet mobitel i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.

Policija uhitila trojicu muškaraca osumnjičenih za napad na vaterpoliste Crvene zvezde, kod jednog pronađen i dres kojeg je oteo beogradskom sportašu

Iz splitske policije saznajemo kako su u službne prostrorije u nedjelju ujutro dovedene tri osobe koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske. Službeno izvješće navodi kako su napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije. Odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje je dalo svoje rezultate, stoji u obavjesti iz policije.

Napadnuti su vaterpolisti Aleksandro Kralj, koji se većih batina spasio skokom u more iz kojeg je izašao tek nakon što je skinuo trenerku sa obilježjima kluba, te Dušan Vasić i Miloš Maksimović.

VIDEO Huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde na Rivi: tukli su ih na štekatu, jedan se od batina spasio skokom u more!

Upravo crveno-bijele trenerke i amblemi na njima bile su okidač zbivanja u subotu oko 13,40 sati. Dok je bio u moru Aleksandar Kralj je vikao: “Ja sam Crnogorac, nisam Srbin!” dok se sa rive čulo: “Četnik!”. kada je došla policija odveli su ga u hotel, a kasnije je potražio liječničku pomoć te je utvrđeno kako ima lakše tjelesne ozlijede u predjelu nosa I sljepočnice.

Druga dvojica napadnutih sami su se vratili u hotel. Zbog nemilog događaja vaterpolisti Crvene zvezde nisu ostalu u Splitu gdje su trebali u subotu poslijepodne igrati sa splitskim Mornarom već su otišli natrag u Beograd.

U nedjelju ujutro ni jedan od trojice privedenih zbog napada nije bio prijavljen ni prekršajno ni kazneno. Za sada je nad vaterpolistom utvrđeno postojanja lakših ozljeda te ako su ih napadači mlatili samo rukama i nogama možda izbjegnu kazneni progon.

Međutim, ako se pokaža da su vaterpolisti napadnuti nekim oružjem ili oruđem, pošto postoji snimka gdje jedan od napadača ima teleskopsku palicu u ruci, postoji mogućnost prijave za kazneno djelo pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Ukoliko se odluči ići na kazneno djelo protiv bilo kojih od njih prijeti im opasnost kvalifikacije za zločin iz mržnje što je kazneno djelo počinjeno zbog rasne pripadnosti, boje kože, vjeroispovijesti, nacionalnog ili etničkog podrijetla, invaliditeta, spola, spolnog opredjeljenja ili rodnog identiteta druge osobe. Takvo postupanje uzima se kao otegotna okolnost prilikom određivanja kazne.

#RIVA#HULIGANI#NAPAD#SPLIT#CRVENA ZVEZDA