StoryEditor
SplitMNOGO JE PITANJA

Matijević: Pojma nismo imali do danas o zaduženju! Zašto Puljak radi sebe nije tražio ponude drugih banaka, kad su tamo radili njegov zamjenik Kuzmanić i supruga Marijana?

Piše Nikolina Lulić
22. listopada 2021. - 13:59

Na današnjoj konferenciji za novinare u stranačkim prostorijama Davor Matijević, tajnik splitskog SDP-a osvrnuo se na najnovije informacije o tome da je gradonačelnik Ivica Puljak još u srpnju ove godine zadužio Grad u iznosu od 135 milijuna kuna kod OTP banke.

- Mi o tome do danas ništa nismo znali. Kad smo bili na tim zajedničkim sastancima, nismo nikad dobili tu informaciju. Na sastanku koji se održao 8. listopada kazao nam je samo da se Grad mora kratkoročno zadužiti za 135 milijuna kuna. Zašto baš za 135 milijuna kuna? Je li bilo ponuda drugih banaka?

S obzirom da su njegov zamjenik Antonio Kuzmanić i njegova supruga Marijana Puljak bili zaposlenici te banke trebao je radi sebe tražiti ponude drugih banaka. To je krajnje netransparentno i molim gradonačelnika neka ovo javno razjasni na sjednici Gradskog vijeća koja se nastavlja idućeg tjedna - napominje Matijević.

image
Joško Šupić/Cropix

Naveo je kako Puljak također odabire direktore gradskih tvrtki, referirajući se na novoizabranog direktora Parkova i nasada, kazavši kako javnosti nije predstavio kandidate koji su se javili na natječaj. Dodao je kako SDP nema dsvojih ljudi ni u nadzornim odborima ni upravnim vijećima za razliku od HDZ-a.

Po pitanju podrške prilikom izglasavanja novog proračuna za 2022. godinu, s obzirom da SDP-ovci nisu više dio programske većine, Matijević je kazao kako će svoju podršku uvjetovati amandmanima poput, primjerice, subvencija za ugradnju liftova.

- Nismo destruktivni niti smo remetilački faktor, interes grada nam je na 1. mjestu - podvukao je Matijević na konferenciji za medije. 

item - id = 1137112
related id = 0 -> 1148287
related id = 1 -> 1148280
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 17:22