StoryEditorOCM
Splitsmrt novinara

Andrea Topić optužila dr. Luetića da laže kako nisu tražili od Hitne pomoći da Vladimira vode u bolnicu. Oglasio se i Boris Dežulović: ‘Da je došao Bozanić, biste li ovako postupili?‘

Piše PSD
7. kolovoza 2022. - 19:14
Dr. Leo Luetić je komentirao okolnosti smrti Vladimira Matijanića, koje je detaljno i bitno drukčije opisala i Matijanićeva partnerica Andrea TopićMario Todorić/Cropix

Novinarka Andrea Topić, ujedno i životna partnerica prerano preminulog novinara Vladimira Matijanića, u reagiranju za Index optužila je šefa splitske Hitne pomoći Lea Luetića da laže.

Tvrdi da su prvom timu Hitne koji je došao u 13:07 rekli da se Matijanić ne može micati, da ne može ni jesti ni piti, da su tražili infuziju te da je ona osobno tražila da ga vode u bolnicu, jer Matijanić nije imao snage ni govoriti. Rekli su, kazala jeTopić, da su oni to odbili rekavši da nema potrebe za hospitalizacijom te da se radi o normalnim simptomima covida.

- Leo Luetić sramotno i bolesno laže da prekrije najprije svoju nesposobnost da organizira sustav i neka me tuži ako to nije istina i neka dokaže svoje laži. Lako mu je. Svjedoci su mu dvoje živih, njegovih zaposlenika, koji su Vladu sat vremena kasnije reanimirali nakon što su ga maltene proglasili zdravim, a tko će moju priču potvrditi?

Ali zašto bih ja uopće određivala tko će ići u bolnicu? Pa ja nisam liječnik. Ni član tima hitne pomoći KBC-a Split. A Vlado je pacijent. I na nama nije bilo da procjenjujemo treba li on ići u bolnicu, to je bilo na timu hitne da procijeni, a što su oni procijenili, unatoč mojoj molbi, nažalost, svi imamo prilike vidjeti - kazala je, među ostalim, za Index Andrea Topić. Detaljnije pročitajte OVDJE

Podsjetimo, dr. Luetić je u jučerašnjoj izjavi za Radio Dalmaciju o okolnostima smrti Vladimira Matijanića rekao ovo:

- Nitko nije tražio da ga se odvede u bolnicu, nemamo to zapisano. Tako sam čuo od članova tima. A sad... Ja ne znam... Smrt mlađe osobe je šokantna i izražavamo sućut i obitelji i svima koji su ga poznavali i voljeli, ali na žalost događa se da netko premine. Mi nemamo saznanja da je netko eksplicitno prvi put tražio da ga se odvede u bolnicu niti smo zaprimili takav poziv.

Iznenađujuća izjava dr. Luetića oko okolnosti smrti Vladimira Matijanića: ‘Nitko nije tražio da ga se odvede u bolnicu. On je medijski poznat, ništa čudno da dolazi inspekcija...‘

Boris Dežulović: 'Molim samo kratak odgovor: da ili ne?'

Novinar i kolumnist Boris Dežulović komentirao je na Facebooku smrt poznatog novinara Vladimira Matijanića s kojim je bio bliski prijatelj i svojevremeno kolega u Feral Tribuneu.

Dežulovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

‘Tog petka na terasi sam zajedno s Rosom prestravljen slušao izravni telefonski prijenos Deinog očaja pred zatvorenim vratima njihovog malog podstanarskog stana, sat i deset minuta nijemog užasa prekidanog iznutra zvukovima pumpe za kisik i Pukinog lajanja.

Paraliziran od bijesa i tuge, dva i pol dana nisam o tome rekao ni napisao ni riječi. Skromna pamet i nešto bogatije iskustvo naložili su da ne žurim. Reći ćeš ili napisati nešto što ćeš požaliti. Smiri se.

Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave imam samo jedno pitanje za ministra zdravstva. Dobro, tri. Da je pred hitni infektološki odjel stigla crna limuzina s nadbiskupom Bozanićem, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da nema potrebe za hospitalizacijom? Da je hitnu pomoć samo jednom, a ne dvanaest puta, zvala supruga premijera Plenkovića, sa svim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da ne treba u bolnicu i da piša u lonac? Da je hitna pomoć nakon tri dana stigla u kuću nekog HDZ-ovog županijskog pročelnika s istim dijagnozama i simptomima poput Vladinih, da li bi mu rekli da nije za bolnicu, preporučili da jede slane štapiće i otišli?

Molim, samo kratak odgovor: da ili ne?

Ne, ne, vrlo jednostavno: da ili ne?

Pitanje je, jasno, kolokvijalno. Svaki je odgovor za ostavku ministra, premijera i cijele Vlade, proglašenje Dana poraza i domovinske zaludnosti, fajront i raspuštanje besmislene hrvatske države.

Danas, nakon dva dana, smiren i hladne glave je*** vam mater svima, do posljednjeg.

Mater vam je***‘

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2022 00:15