StoryEditor
Splitvelika akcija

Marjan će u subotu čistiti tisuću volontera

Piše PSD.
13. ožujka 2014. - 12:02
U subotu 15. ožujka, točno u 9 sati, počinje jedna od najvećih volonterskih akcija u povijesti Marjana, ali i grada Splita. Čak 1000 volontera čistit će park-šumu u okviru ambicioznog projekta “Čist i uređen Marjan”, i to tako što će svaka grupa dobiti svoju parcelu od njih ukupno 1500 na koliko je šuma podijeljena.

Autor čitavog projekta i inicijator uređenja Marjana je poznati splitski zdravstveni i sportski djelatnik dr. Joško Kalilić
, a njegovu pozivu za sudjelovanje u spomenutoj akciji odazvale su se gotovo sve relevantne političke stranke u gradu, velik broj srednjih škola, tvrtki, institucija, udruga, sportskih klubova, individualaca... Volonterima koji će se u subotu ujutro okupiti kod Spinutskih vrata bit će dodijeljeno oko 60 parcela, a svaka ima 2000 kvadrata. Svečanom početku radova na Marjanu prisustvovat će i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

- Vjerujemo da će ovaj početak radova u subotu potaknuti prijavu još većeg broja volontera u želji da se park-šuma Marjan što prije očisti i uredi, te nastavi trajno održavati. Najbolje uređene parcele povremeno će se nagrađivati, a u pripremi su i materijali za pisanje knjige o ovoj akciji u kojoj će biti navedena imena svih sudionika projekta. Uskoro će se i odrediti dijelovi Marjana na kojima će se formirati „obiteljske parcele”. One će se „dijeliti” splitskim obiteljima uz obvezu da „svoju” parcelu održavaju čistom i urednom. Nadamo se da će se ova korisna i plemenita akcija građana Splita na uređenju Marjana prenijeti i na njegove buduće generacije - poručuje dr. Kalilić.L.P.

Linda Perić

Izdvojeno

31. svibanj 2020 05:43