StoryEditor
SplitIZMEĐU PUMPE I SIDI BARA

Malo nam je ugostiteljskih kućica po gradu? Novi direktor Splitske obale organizira sajam na Zapadnoj obali, zna se i tko će imati prednost na natječaju: ‘Suglasnost ćemo tražiti naknadno...‘

Piše Gabrijela Radanović
17. svibnja 2022. - 15:09

Ako vam nedostaju ‘kućice’ i festivalske manifestacije, mogao bi vas obradovati “Ljetni festival na Zapadnoj obali”, a trebao bi se održati od 1. srpnja do 19. kolovoza, a organizirat će ga gradska firma Splitska obala. Doduše, ispada da Vladinu povjerenicu Mirnu Vežu nisu ništa ni pitali, niti su dobili suglasnost Grada Splita, budući da su iz Banovine kazali kako službeni zahtjev još nije ni došao do povjerenice.

Međutim, novi direktor Splitske obale Marijan Ciprijan tvrdi da su suglasnost Grada i Županije namjeravali zatražiti kad dobiju ponude i odaberu najbolju, što bi trebalo biti u lipnju.

Doduše, neke bi mogla razočarati organizacija još jedne manifestacije s ugostiteljskim kućicama i pozornicom, ali izgleda da je održavanje raznih događanja na toj šetnici plan novog direktora “Splitske obale” Marijana Ciprijana.

Kako bi Zapadna obala trebala izgledati za vrijeme trajanja festivala tih mjesec i pol dana, presudit će ponude svih zainteresiranih za realizaciju manifestacije. “Splitska obala” je kao zonu za održavanje odredila prostor na šetnici između benzinske postaje i “Sidi bara”, površine 250 metara četvornih.

Uvjeti su da je u zoni moguće imati maksimalno dvije kućice/pokretne naprave/pop-up bara za ugostiteljsku djelatnost (služenje pića bez hrane) i jednu pozornicu za održavanje koncerata.

image
Tom Dubravec/Cropix

Organizatori su dužni osmisliti program otvaranja i zatvaranje manifestacije, te prigodni program i događanja tijekom cijelog trajanja “Ljetnog festivala”.

Osim detaljnog opisa programa, potencijalni organizator mora dostaviti plan promidžbenih aktivnosti, potvrdu porezne uprave o stanju duga kojom se dokazuje da ponuditelj nema dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Zainteresirani organizatori trebali bi imati najmanje dvije godine iskustva u organizaciji istih ili sličnih manifestacija.

Početna cijena potkoncesijske naknade za najam prostora po metru četvornom iznosi 12,5 kuna dnevno, što bi ukupno bilo 3.125 kuna za svaki dan rente dijela Zapadne obale, a za vrijeme trajanja cijele manifestacije “Splitska obala” bi trebala uprihodila minimalno 156 tisuća kuna. U slučaju da potencijalni organizator ponudi višu cijenu od početne, najamnina bi se mogla znatno povećati.

Uz to, “Splitskoj obali” mora se dostaviti financijsko izvješće o prihodima za vrijeme trajanja manifestacije, za sve subjekte koji obavljaju ugostiteljske djelatnosti, jer imaju obavezu plaćanja tri posto promjenjive koncesijske naknade na ukupan ostvareni prihod od navedenih djelatnosti. Tu nije samo riječ o festivalskim objektima, već je to praksa i s tri kafića koja na toj šetnici obavljaju djelatnost.

Kriteriji za odabir ponude su: kvaliteta programa i događanja, ponuđena cijena, raznovrsnost i atraktivnost instalacija i uređenja, raznovrsnost i atraktivnost sadržaja, raznovrsnost i atraktivnost dekoracija, ozvučenja, rasvjete; kvaliteta i količina promocije Grada Splita na lokalnoj i globalnoj razini te dugogodišnje iskustvo u organizaciji značajnih događanja i manifestacija.

Od maksimalnih 170 bodova, organizatori će 80 bodova dobiti na cijenu ponude, a po 20 bodova i 10 bodova za ostale stavke.

O rangiranju ponuda odlučivat će tročlano povjerenstvo u kojem će sjediti dva predstavnika “Splitske obale” te predstavnik Turističke zajednice Grada Splita.

Splitska obala će osigurati sanitarni čvor za koji je ponuditelj dužan osigurati svakodnevno održavanje, te snositi komunalne troškove nastale za vrijeme rada. Također, organizator je dužan u dogovoru s “Čistoćom” osigurati dodatne kontejnere za odlaganje smeća.

Prošli tjedan je objavljen javni poziv za dostavu ponuda, a rok za podnošenje prijave i cjelokupne dokumentacije za javni poziv traje do 5. lipnja ove godine do 13 sati.

 

Javni Poziv Za Organizaciju Ljetni Festival 2022 by Slobodna Dalmacija on Scribd

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 00:41