StoryEditor
SplitPRVI KORACI

Mali nogometaši drhte od uzbuđenja: na turnir u Split dolazi sin Cristiana Ronalda!

9. ožujka 2020. - 14:07
Borja B Hojas/alterphotos/abaca/Abaca Press/Profimedia

Za nešto više od mjesec dana, u tjednu iza Uskrsa, u Split stiže Cristiano Ronaldo!

Informacija je to na koju će odmah skočiti svi ljubitelji nogometa, naročito poklonici sjajnog Portugalca, jednog od najboljih nogometaša današnjice, ali se ipak ne radi o 35-godišnjoj zvijezdi Juventusa i kapetanu Portugala, nego o njegovom devetogodišnjem sinu, Cristianu Junioru, kojega od milja zovu Cristianinho.

Mali Cristiano, koji je naslijedio očev nogometni talent, u Split bi trebao stići na Adriaticov turnir "Prvi koraci" koji se ove godine održava ukupno 16. put, u godini kad Adriatic slavi svoj deseti rođendan.

Naravno, mogućnost njegovog dolaska, koja još uvijek nije službeno potvrđena, ali je u rangu 99-postotne sigurnosti, izazvala je golemu pozornost i uzbuđenje među malim splitskim nogometašima koji nestrpljivo iščekuju dolazak sina jedne od najvećih nogometnih zvijezda današnjice kako bi se uvjerili je li zaista talentiran kao tata ili među našim klincima ima i boljih od njega.

image
Pierpaolo Ferreri/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Na ovogodišnjem turniru, naime, trebale bi sudjelovati mlađe uzrasne kategorije (šest kategorija dječaka u dobi od osam do 13 godina) slavnih talijanskih klubova Juventusa i Rome, minhenskog Bayerna, uz najbolje hrvatske klubove potvrdili su sudjelovanje i bugarski Botev Plovdiv i Levski Sofija, litvanski Žalgiris Kaunas, mađarski Honved te engleski Swansea i drugi klubovi iz 12 europskih zemalja i Australije.

Na turniru bi ukupno trebalo sudjelovati više od 140 momčadi, ukupno više od 2000 mladih nogometaša. No, zasad je gostovanje malih nogometaša iz Italije upitno, naravno, razlog je koronavirus čiji je sjeverna Italija, u kojoj se nalazi i torinski Juventus, najveće europsko žarište opasnog virusa.

image
Alberto Gandolfo/Zuma Press/Profimedia

Ništa se sa sigurnošću, kako nam je rekao Franko Bogdan, predsjednik Nogometnog kluba Adriatic, neće znati do 1. travnja. Talijanski klubovi koji bi trebali sudjelovati na turniru "Prvi korak" obaviješteni su da će se nakon tog datuma znati hoće li se morati otkazati njihovo sudjelovanje. Držimo fige da do toga ne dođe i da se mali Ronaldo pojavi u Splitu!

View this post on Instagram

Good mornig

A post shared by Cristiano Ronaldo Junior (@cristiano.ronaldo.jrr_) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. rujan 2020 13:37