StoryEditor
Splitkiša ih nije omela

Mali Lučani biciklirali za pomoć udruzi ‘Crveni nosovi‘ koja uveseljava najmlađe pacijente po bolnicama

Piše Matea Roglić
24. listopada 2020. - 14:49
Cilj Lučke biciklijade je promocija kvalitetnog slobodnog vremena i zdravog življenja te volonterstva i filantropijeBožidar Vukičević/Cropix

Ispred Osnovne škole "Lučac", unatoč kišnom subotnjem jutru, održana je druga po redu Lučka biciklijada za djecu od prvog do petog razreda.

Cilj ove manifestacije je dvojak – ovo je sportska humanitarna i volonterska akcija. Cilj je osvijestiti djecu o važnosti zdravog življenja, ali ujedno i ukazati im na važnost pomaganja potrebitima. Novci prikupljeni akcijom idu za Udrugu "Crveni nosovi" – klaunovi doktori, a svako dijete koje sudjeluje dobije svoj startni broj, svoju majicu i uplati jednu donaciju – kazala nam je Antonija Matković iz Volonterskog centra Split.

Promoviramo zdravi način života i odvajanje djece od tableta i mobitela. Promičemo filantropiju i volonterstvo, a sve to na svježem zraku – naglasila je Ines Ivanovski, koordinatorica manifestacije.

image
U dvorištu škole je napravljen poligon
Bozidar Vukicevic/Cropix

Oni najmlađi, sudeći po osmijesima od uha do uha i bodrenju svojih prijatelja, prilikom plemenitog djelovanja, odlično su se zabavljali.

– Škola "Lučac" je organizirala ovaj događaj, a meni je jako drago što će se novci donirati. Sudjelovala sam i prošle godine, a iskustvo je plemenito – ustvrdila je djevojčica Domina.

image
Mali biciklisti dobro su se zabavili
Bozidar Vukicevic/Cropix

Dječak Domagoj ponudio nam je svoju perspektivu cijelog događaja.

– Osjećam se super. Malo nas je kiša zeznila, ali guramo. Ima nagrada za prvo mjesto, ali to nama nije bitno, bitno je da se smijemo, družimo i zabavljamo, a da pritom napravimo nešto hvalevrijedno. Ovo mi je druga godina da sudjelujem, a bome ću biciklirati i dogodine – rekao je, pun dječačkog entuzijazma mladi sugovornik.

Želimo svima puno sreće i dobre zabave, i poručili bismo malim aktivistima da su svi oni pobjednici.

image
Mali biciklisti dobro su se zabavili
Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. studeni 2020 16:53