StoryEditorOCM
Splitgradski stanovi

Maja Đerek policiji prijavila 54-godišnjeg branitelja zbog prijetnje: ‘Moja tolerancija je završila‘

Piše Božidar Lončar
31. svibnja 2023. - 20:52

Pročelnica upravnog odjela za gradsku imovinu Grada Splita Maja Đerek oglasila se još jednim priopćenjem nakon priče o stambenom statusu hrvatskog branitelja Roberta Franjića koju je otkrio i ekskluzivno prenio naš novinar Marko Didić. U priopćenju naslova "Prijetnjama će se stati na kraj" pročelnica Maja Đerek navodi:

- Od mog dolaska u Split gotovo svakodnevno primam(o) prijetnje upućene izravno ili neizravno od pojedinaca ili grupacija koje su godinama uživali privilegirani status bez ikakve pravne osnove te pri tome radili veliku financijsku štetu gradu i njegovim građanima.

Moja tolerancija prema ovakvim suludim prijetnjama službenoj osobi koja provodi zakone Republike Hrvatske je - završila. Budući da se radi o teškoj prijetnji službenoj osobi u obavljanju posla, za koju je predviđena zatvorska kazna do 5 godina, ova i svaka slična prijetnja će biti proslijeđena policiji na postupanje. Nerado to činim, ali pojedinci očito misle da će prijetnjama i pritiscima spriječiti uvođenje reda u upravljanje vrijednom splitskom imovinom te da će se i dalje raditi šteta za 70 obitelji koje godinama i na zakoniti način čekaju svoju priliku za dostojanstveniji život. 

Još jednom napominjem kako nikakva deložacija nije u pitanju, nego poziv na mirnu predaju stana u kojem je g. Franjić bez pravne osnove te duguje 7.226,19 eura s osnove korištenja stana. Deložaciju provodi sud na temelju pravomoćnog i ovršnog akta - navodi u svojem priopćenju pročelnica Maja Đerek.

 

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo,  provedeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje da je ostvario obilježja kaznenog dijela prijetnje na štetu jedne osobe. U svezi kaznenog dijela prijetnje protiv njega će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:41