StoryEditor
Splitpunom parom

Mađari i Rusi do kraja godine otvaraju dvije nove 'benzinske' u Splitu: bit će u istom kvartu, udaljene svega 300-tinjak metara

Piše Ana Franić
18. kolovoza 2019. - 13:36

Nakon gotovo jednog desetljeća, na području našega grada krajem godine otvorit će se čak dvije benzinske postaje, i to na zračnoj udaljenosti tek nešto većoj od 300 metara na sjeveroistočnom dijelu grada.

Na Zagorskom putu na Neslanovcu gradi se benzinska postaja s caffe barom čiji je investitor splitska tvrtka "Norma", a kada će vozači moći na toj lokaciji uliti prve litre goriva, pitali smo direktora Antu Bušića, široj javnosti poznatijeg po višegodišnjem vođenju naše medijske kuće u drugoj polovini 90-ih godina.

– Planirano otvorenje benzinske postaje je u studenome, a ovisno o radnom vremenu i razdoblju godine zapošljavat će između desetak i petnaest radnika. Postaja će biti u vlasništvu tvrtke "Norma", ali će raditi pod brendom "Lukoila" (poznata ruska kompanija, op.a.) – kazao nam je Bušić.

Uz kolnik splitske obilaznice u smjeru grada, nasuprot Inine "pumpe" na Smokoviku, izgrađene prije gotovo tri desetljeća, već mjesecima se radi punom parom. Drugo je to mjesto na području Splita gdje će uskoro niknuti benzinska postaja. Riječ je o crpki s pratećim sadržajima iz sustava tvrtke "Tifon", iza koje stoji mađarska kompanija MOL, većinski vlasnik najveće hrvatske naftne tvrtke.

– Otvorenje prve "Tifonove" postaje u gradu Splitu planirano je u prosincu ove godine i riječ je o našem "flagship" prodajnom mjestu, s najmodernijim rješenjima, multimedijskom tehnologijom i širokim portfeljem proizvoda i usluga. Uz standardnu ponudu goriva vrhunske kvalitete i ukapljenog naftnog plina, čije će plaćanje biti omogućeno izravno na agregatu putem kartica, ovo prodajno mjesto bit će opremljeno i jedinicama za punjenje AdBlue tekućine, opremljenim suvremenom tehnologijom, za sve vrste osobnih vozila i kamiona, kao i punionicom za električna vozila – kazala je Ivana Starčević, voditeljica marketinga i komunikacija u zagrebačkoj naftnoj tvrtki, dodajući kako će u sklopu ovog projekta otvoriti i svoj prvi "Fresh Corner" restoran.

"Tifonova" benzinska postaja gradi se na parceli uz obilaznicu, površine 3700 kvadrata, dok će sami objekt zauzimati 440 četvornih metara. Dovršena je konstrukcija objekta u kojem će se nalaziti prodajni i ugostiteljski prostor, unutar kojeg sada slijede radovi na interijeru, a na terenu koji je sada na višoj razini u odnosu na okolne parcele postavljeni su spremnici za gorivo i ukapljeni naftni plin.

– U fazi izvođenja je zemljani nasip za kolnik i parking, a uskoro počinje montaža čelične konstrukcije nadstrešnice. U tijeku su i pripremni radovi za izgradnju ulazne i izlazne ceste s prodajnog mjesta – objašnjava Starčević, dodajući kako je, s obzirom na širinu cjelokupne ponude, plan da se za ovo prodajno mjesto, prvo "Tifonovo" na području našega grada, zaposli 20 novih djelatnika.

Kako doznajemo, ta tvrtka posjeduje i veliku parcelu od 3049 kvadrata uz Zagorski put, u susjedstvu "Bauhausova" prodajnog centra i nedaleko od lokacije na kojoj tvrtka "Norma" gradi benzinsku postaju. Budući da se, prema neslužbenim informacijama, Banovina posljednjih mjeseci aktivirala oko otkupljivanja zemljišta radi dovršetka izgradnje Zagorskog puta koji stanovnici Neslanovca, ali i brojni vozači iz cijeloga grada očekuju već punih 30 godina, očito je da poduzetnici dobro osluškuju signale iz gradske uprave i pokreću biznis na samo naoko neatraktivnim lokacijama.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 16:41