StoryEditor
Splittrump prije trumpa

Macan je zadovoljan novim imidžom bivšeg klijenta: ‘Pogodio je, opet svi pričaju o njemu! Unio je dozu humora, a i malo je smršavio... Itekako treba računati na njega‘

Piše D.B.
24. svibnja 2022. - 17:23

Ovo ni konj ne bi izdrža, govorio je Željko Kerum u lipnju 2009. kad se prvi put borio i izborio za titulu gradonačelnika Splita. Naša novina je tada notirala da je Krešimir Macan, njegov tadašnji PR savjetnik i medijski guru, jutro nakon cjelonoćne proslave Kerumove pobjede bio toliko umoran da je samo spominjao spavanje i krevet.

Trinaest godina kasnije Kerum se četvrti put bori da postane gradonačelnik Splita, Macan mu više nije savjetnik u kampanji, ali nakon najnovijih Kerumovih istupa tvrdi da se itekako mora računati na njega. Trumpa prije Trumpa, kako ga je ne jednom nazvao.

- Svi su primijetili njegov novi imidž, o njemu se opet priča i to znači da je pogodio. Opet je unio dozu humora, on ima dobre baze, a privukao je pozornost i s rozim hlačama i modnim dodacima s kojima se fotografirao za Slobodnu. Malo je i smršavio. Iako je napunio 61 godinu, a glavni protukandidati su mu mlađi, to mu uopće nije minus. Baš suprotno, on nije kandidat za mirovinu po ničemu, a u polici nema roka trajanja. Političarima radni vijek dugo traje - komentira nam Macan.

image

Kerum u društvu supruge Fani i Damira Šarca

Vojko Bašić/Cropix

Iako Kerum jasno komunicira da želi opet postati gradonačelnik, Macan smatra da ipak neće biti u finalu, ali da će dati sve od sebe da se bez njega ne može sklopiti većina u gradskom parlamentu.

- Kerum definitivno nije bio najgori gradonačelnik Splita. Štoviše, većinu svojih obećanja je ispunio. Sjetite se samo onih besplatnih knjiga za sve učenike, pa šest vrtića... Ali nije dovoljno samo objaviti kandidaturu i onda ništa ne poduzimati. A ovoga puta se čini da je Kerumu opet stalo - rezonira Macan, pa za kraj priča anegdotu kad su Keruma u kampanji snimali na motoru, pa je ekipa iz izbornog stožera počela čupat kosu kad su vidjeli da se slikao bez kacige. 

"A kako bi onda znali da san ja vozija?!" - ušutkao ih je Kerum. A dokle će se ovoga puta dovesti i hoće li izdržati više od konja vidjet ćemo za nekih mjesec dana.

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2022 15:47