StoryEditorOCM
Splitpraznik rada

Ludnica u centru: mažoretkinje i limena glazba tradicionalno napravili pravu splitsku feštu, pogledajte atmosferu

Piše Božidar Lončar
1. svibnja 2023. - 17:08

Sunce, ugodne temperature i produljeni vikend bili su idealna pozivnica za domaće i strane koji su u velikom broju odlučili iskoristiti prvosvibanjsku nedjelju za uživanje i đir po centru grada. Riva je bila preplavljena što stranim, što domaćim gostima koji su zajedno sa Splićankama i Splićanima obilježili praznik rada u autentičnom splitskom duhu.

Osim turista, bilo je mnogo onih koji su se umjesto na Marjan, odlučili spustiti do centra grada i tamo uživati u prvomajskoj atmosferi. Kako bi se i na Rivi osjetio duh praznika rada, pobrinuli su se mladi glazbenici i mažoretkinje koji su dobili čast otvaranja ovogodišnjeg svečanog programa u Gradu Splitu povodom Praznika rada. Pred velikom publikom koju su sačinjavali i mlado i staro i strani i domaći na pozornici suncem obasjane Rive točno u 10:30 krenulo je obilježavanje sto trideset i četvrtog praznika rada.

Svečanim defileom Limene glazbe Žrnovnica, Hrvatskog glazbenog društva „Stjepan Radić” i Mažoretkinja Grada Splita u veselim je tonovima i bojama bila obojana splitska Riva, Marmontova i na kraju Trg Gaje Bulata. Prolaskom kroz grad u tradicionalnim nošnjama uz dobro poznati splitski melos priredili su svima koji su se u tom trenutku našli u centru grada pravi spektakl!

Svečani defile zaokružen je taktovima „Nima Splita do Splita” na radost i oduševljenje stotina koji su i s mobitelima htjeli zabilježiti jednu lijepu uspomenu na ovogodišnji praznik rada.

Svečani defile dio je programa „Sudamja 2023” u organizaciji Grada Splita kojim se obilježava ovogodišnja proslava blagdana Svetog Dujma. Program je započeo 25. ožujka i traje sve do 14. svibnja, a glavni dio programa je na sam blagdan svetog Dujma sedmog svibnja. Za mlade glazbenike i glazbenice te mažoretkinje jedna lijepa uvertira pred najveći dan u godini u gradu Splitu.

image



 

Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image


 

Saša Burić/Cropix
image



 

Saša Burić/Cropix
image


 

Saša Burić/Cropix
image


 

Saša Burić/Cropix
image


 

Saša Burić/Cropix
image



 

Saša Burić/Cropix
image


 

Saša Burić/Cropix
image



 

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:56