StoryEditorOCM
SplitSTRATEŠKI PROJEKT

Lučka uprava traži dozvolu za širenje porta u Sjevernoj luci. Projekt teži skoro 340 milijuna kuna, a omogućit će i automobilima koji idu na otoke da su tu ukrcaju!

Piše Sandi Vidulić
2. rujna 2021. - 18:49
Zahvatom bi se dobilo sedam vezova i šest rampi za trajekte smještene na predjelima Pijat i Stinice Paun Paunović/Cropix

Rekonstrukciju i proširenje Sjeverne luke u Vranjičkom bazenu Vlada je proglasila strateškim investicijskim projektom. Vrijednost ukupnih troškova projekta iznosi 333,9 milijuna kuna s PDV-om, a investitor je Lučka uprava Split.

Zahvat obuhvaća proširenje luke s izgradnjom nove infrastrukture u morskom dijelu obuhvata, čime će se dobiti sedam vezova i šest trajektnih rampi za trajekte smještene na predjelima Pijat i Stinice.

U dokumentu Vlade RH stoji kako će se unaprjeđenje infrastrukture postići proširenjem luke Split u Vranjičko-solinskom bazenu za ro-ro brodove i alternativnim opcijama korištenja gatova. Rekonstrukcija bi išla od današnje Sjeverne luke prema zapadu, sve do "Plovputova" pogona na Stinicama.

Mediji su i ovog ljeta kad nam je živnuo turizam pisali o nep...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:13