StoryEditor
Splitdugoprstići

Lopovi haraju plažama, ovog vikenda prijavljeno čak pet krađa: splitska policija nastavila seriju upozorenja i savjeta za kupače, evo na što trebate pripaziti

1. srpnja 2019. - 14:17

Splitska policija nastavlja seriju upozorenja i savjeta protiv krađa, ovaj put onih s plaža kojih je prošlog vikenda prijavljeno čak pet lopovluka. Koliko god upute izgledale banalne i nepotrebne, očito su neophodne što najbolje pokazuje podatak kako je jedna od krađa počinjena dok se kupač nalazio u moru gdje je boravio više od sat vremena dok su mu stvari stajale na plaži nezaštićene.

Od pet evidentiranih krađa na meti su bili kupači na splitskim Bačvicama i Firulama te na plažama u Brelima i Makarskoj. Okradeni su hrvatski i strani državljani, navodi se u priopćenju Antonele Lolić, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske.

Redom su sve krađe počinjene tako što su kupači svoje torbe i ruksake s vrijednim predmetima ostavili bez nadzora. Lopovi su  iskoristili njihovu nepažnju i vrijeme tijekom kojeg su se nalazili u moru ili na drugom mjestu. Krali su sve što su našli, a najviše: mobitele, naočale i novac.

Kako bi spriječili buduće slične događaje iz policije skreću pozornost građanima na počinjene krađe te savjetuju da prilikom odlaska na plažu svoje predmete (torbe, ruksake i sl) ne ostavljaju bez nadzora, posebno ne na dulje vrijeme. Navode jedan primjer u kojem je krađa počinjena dok se oštećeni nalazio u moru gdje je boravio više od sat vremena.

Također daju preporuku da osobne predmete prilikom odlaska u more ostave na sigurnom mjestu. Uputno je da prilikom odlaska na plažu ne nose sa sobom vrijedne predmete, poput nakita, veće količine novca, dokumente i slično, istaknuli su na kraju priopćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 23:45