StoryEditorOCM
SplitNERVOZA U SUSJEDSTVU

Ljudi iz splitskog nebodera godinama su za vodu plaćali predstavniku stanara i ‘afanali‘ kad im je došlo 120.000 kuna duga! Rasplet je još luđi

1. ožujka 2020. - 17:28
Stanari ovog nebodera završili su na sudu, do sada imaju desetak pravomoćnih presuda, od čega su četiri za stanare, a sedam ili osam ih je presudilo u korist Vodovoda i kanalizacijeJoško Šupić/HANZA MEDIA

Stanovnici nebodera na adresi Ulica slobode 43, smještenog neposredno uz raskrižje s Ulicom Domovinskog rata, ogorčeni su na pravosudni sustav i, smatraju, izrazito nepravednu sudsku praksu.

Njihova ljutnja sasvim je razumljiva, jer iako su svi zbog istog činjeničnog stanja 2016. godine uvedeni u sudske procese koje je protiv njih podigao "Vodovod i kanalizacija" (ViK), nakon gotovo četiri godine, različiti sudovi kojima su predmeti dodijeljeni donose zasebna i različita rješenja.

O razlogu parničenja izvještavali smo odmah nakon što je problem nastao. Za dug koji se akumulirao tijekom 2015. i 2016. godine, od nešto malo manje od 88 tisuća kuna glavnice, koji se potom popeo na 120 tisuća kuna, stanari su doznali tek kada su dobili kolektivnu opomenu iz ViK-a.

Zapetljano, ras...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:25