StoryEditorOCM
SplitPOD VEDRIM NEBOM

Ljetno kino Bačvice otvara u petak pravom filmskom poslasticom. Na programu je pregršt dobrih naslova, povirite

Piše Split SD
25. svibnja 2023. - 07:19

Sezona uživanja u filmovima na otvorenom kreće ovoga petka u jedinstvenom ambijentu Ljetnog kina Bačvice i to s pobjednikom prošlogodišnjeg Festivala mediteranskog filma Split, sjajnim marokanskim filmom "Život mi dobro pristaje", redatelja i scenarista Al Hadija Ulad-Mohanda.

Budući da nije bio u redovnoj hrvatskoj kino distribuciji, jedinstvena je ovo prilika da se provjeri zbog čega je baš ovaj film osvojio publiku koja mu je dala prosječnu ocjenu od visokih 4,6.

Kino Mediteran i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata pozivaju vas da ostatak produženog vikenda provedete uz sedmu umjetnost pod vedrim nebom. Dašak hollywoodske produkcije donose "Mala sirena" i "Čuvari galaksije Vol. 3", a Ljetno kino Bačvice sudjeluje i u programu obilježavanja 15 godina Hrvatskog audiovizualnog centra, za koji se ulaznice prodaju po simboličnoj cijeni od 2 eura.

image
Saša Burić/Cropix

Prikazat će se kinohit iz 2013. "Svećenikova djeca", a na Dan državnosti, prigodno, glazbeni dokumentarac "Glasnije od oružja" o zanimljivom fenomenu domoljubnih pjesama.

Tijekom čitavog ljeta u planu su brojna filmska iznenađenja, gostovanja i premijere, a program će se objavljivati na tjednoj bazi. Ulaznice se prodaju po cijeni od pet eura za komercijalne naslove i 4,5 eura za nezavisni program i sinkronizirane dječje filmove, dok za one koji u kino planiraju bježati češće, Kino Mediteran kartica vjernosti osigurava 0,5 eura popusta na redovnu cijenu karte i svaki peti dolazak u kino gratis.

Blagajna na Bačvicama otvara se sat vremena prije početka projekcije, a u prvom tjednu sezone sve projekcije počinju u 21 sat. Detalji o filmovima, kao i online prodaja nalaze se na www.kinomediteran.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:52