StoryEditorOCM
Splitdjeca s dijagnozama

Vodstvo gospićke bolnice posjetilo ‘Anđele‘; pomogli su im u iskustvima s novom senzornom sobom koju su nabavili

Piše Milena Budimir
30. ožujka 2023. - 23:08
Roberta Pešava, senzorni terapeut, Sanja Kovačević, logopedinja, Mara Stilinović, glavna sestra OB Gospić, Dijana Aničić predsjednica splitske Udruge Anđeli i ravnateljica gospićke bolnice Sandra ČubelićSaša Burić/Cropix

Vođeni onom kako smo zajedno uvijek jači, u posjet splitskoj Udruzi djece s najtežim dijagnozama "Anđeli" stiglo je izaslanstvo Opće bolnice Gospić.

Surađuju oni već duži niz godina, ali ovoga su puta podijelili primjere dobre prakse i razmijenili iskustva, a sve kako bi svojim korisnicima pružili što kvalitetniju uslugu.

Ono što svi znate jest da splitski Anđeli o svojim štićenicima i korisnicima skrbe na način da se stalno educiraju i baš uvijek pokušavaju pronaći nešto novo što bi malenima moglo pomoći. Tako su već odavno stručnjaci u korištenju senzorne sobe, kroz koju redovito prolazi oko dvjestotinjak djece kojima je senzorna stimulacija neophodna.

- Prije tjedan dana smo pustili u rad našu senzornu sobu koju nam je omogućio UNICEF - kazala nam je ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić.

Ličko-Senjska županija je naime bila jedna od šest hrvatskih koja nije imala senzornu sobu, pa je UNICEF pokrenuo projekt u suradnji sa Općom bolnicom Gospić. Bolnica je osigurala i prostor i djelatnike, a humanitarci prikupili sredstva za opremu, vrijedna 20 tisuća eura.

- Znamo da Anđeli imaju razrađen organizacijski rad u senzorici, pa smo obišli sve njihove lokalitete kako bi se bolje upoznali sa radom - dodala je glavna sestra OB Gospić Mara Stilinović.

Uz njih su u posjet Splitu stigle i logopedinja Sanja Kovačević i senzorna terapeutkinja Roberta Pešava, dočekala ih je prva među Anđelima - Dijana Aničić.

- Naše psihologinje, radne terapeutkinje, pokazale su na koji način smo organizirani i kako radimo s djecom, raduje me što smo i ovako mogli pomoći - kazala nam je Aničić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 00:40