StoryEditorOCM
Splitajde neka

Lijepe vijesti stižu sa Zvončaca: nakon brojnih radova na sanaciji i uređenju, počeo je s radom bazen kod Jadrana

Piše SPLIT SD
28. ožujka 2023. - 19:31

Bazen na Zvončacu počeo je s radom i otvorio svoja vrata prvenstveno za članove plivačkog i vaterpolo kluba "Jadran", na svom Facebooku je objavio dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

Prisjetio se kako je Javna ustanova Športski objekti (JUŠO) u listopadu 2021. godine dobila na upravljanje i održavanje Športski centar "Bazeni Zvončac" sa zadatkom da ga se tijekom čitave kalendarske godine stavi u funkciju za korisnike.

- Nakon prethodno izvršene sanacije strojarnice i svih potrebnih građevinskih radova vezanih za instalaciju balona za natkrivanje bazena u zimskim mjesecima, čekalo nas je puno radova na finalnom uređenju objekta kako bi se centar priveo svrsi i svi ti dodatni radovi su pali na trošak JUŠO-a.

U proteklom periodu uredile su se svlačionice, tuševi, sanitarni čvorovi, prateće prostorije te su uložena i značajna sredstva za osiguranje rada na siguran način u bazenskom postrojenju kao i na dovođenju istoga u funkcionalnost.

Bazen je namijenjen cjelogodišnjem radu, no kako Izvođač radova još uvijek nije osigurao funkcionalan rad sustava u zimskom režimu rada u narednom periodu će se raditi na osposobljavanju istoga.

S obzirom na probleme s kojima smo suočeni zadnjih mjeseci vezano za rad strojarnice i pokušaja zagrijavanja bazena za rad u zimskim uvjetima izvjesno je da nas očekuju i znatni dodatni troškovi kako bi objekt bio apsolutno funkcionalan - opisao je dogradonačelnik Kuzmanić.

Unatoč svim tim poteškoćama, dodao je, odlučili su početi s radom pa je 27. ožujka bazen na Zvončacu otvorio svoja vrata prvenstveno za članove plivačkog i vaterpolo kluba "Jadran".

- Na ovaj način će se omogućiti kvalitetniji uvjeti rada navedenim klubovima, kao i ostalim klubovima vodenih sportova i korisnicima tog športskog centra s obzirom na to kako će na bazenima na Poljudu ostati samo manji dio pogona gore spomenutih klubova. Ukupan iznos dosadašnje investicije je oko 570.000 eura plus PDV - poručio je dogradonačelnik.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 12:46