StoryEditorOCM
Splitšuta kritizira

Lider splitskog HDZ-a: ‘Vidite koje gradske parcele Puljak rasprodaje. To vrijedi 3 milijuna eura. Čini ogromnu štetu!‘

Piše SPLIT SD
14. studenog 2023. - 13:35

Ivica Puljak donosi prijedlog rebalansa proračuna koji ukazuje na ozbiljnu zabrinutost. Njegov plan za prodaju dragocjenog zemljišta u vlasništvu Grada Splita vrijednog 3,05 milijuna eura može uzrokovati nepopravljivu štetu za grad.

Tvrdi tako Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a, te u svom priopćenju piše i sljedeće:

- U vremenima kada cijene nekretnina rastu, a mladi se bore sa stambenim pitanjima, gradonačelnik Puljak odlučuje prodati oko 20.000 metara kvadratnih gradskog zemljišta. Umjesto izgradnje stanova za najam i rješavanja stambenih problema mladih, biramo put rasprodaje. Investitori će na prodanim zemljištima vjerojatno graditi nove zgrade s cijenama kvadrata nedostižnim za većinu Splićana. Ovaj potez ne samo da ignorira potrebe građana, već i potkopava budućnost grada. Nakon nepotrebno skupog kredita ovo će biti ponovni udarac na budućnost grada! - uvjeren je Šuta.

Poslao nam je isječke iz proračuna iz kojih se vidi kako gradonačelnik Splita planira prodati parcele po raznim dijelovima Splita: Trsteniku, Žnjanu, Lučcu, Kmanu, Zenti, Dujmovači, Mejašima.

- Neke od tih parcele su predviđene za stambenu gradnju, a on ih prodaje umjesto da na njima gradi stanove za najam kao što je obećavao u kampanji. Ne može se pravdati Korešnicom, jer taj projekt neće krenuti prije 2027. godine - čudi se Šuta što Puljak rasprodaje gradsku imovinu.

image

Isječci proračuna

Screenshot/Slobodna Dalmacija
image

Isječci proračuna

Screenshot/Slobodna Dalmacija

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 21:58